Mikele Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Kolejny model treningowy w malowaniu metalizerami. Mam świadomość niedociągnięć, alclady są bezlitosne w wyciąganiu nierówności, ale jakaś nauczka na przyszłość jest. Na koniec jeszcze zdjęcie wyjaśniające, o jakim modelu mówimy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Zdjęcie z rąsi rządzi ;) Model treningowy, więc błędów nie ma co wytykać, a sama sylwetka tej pokraki mnie odrzuca ;) Widzę za to jakiś nienachalny, ciekawy, chyba postshading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 No z tym łączeniem połówek kadłuba - myślałem, że już wypucowałem na glanc, okazało się, że nieprawda. Na skrzydłach i pre- i postshading. Część smug to przebijający podkład - malowałem czarnym półbłyszczącym i kryłem skrzydła dość nieregularnie zaznaczając kształt smug, a po polakierowaniu poszły kolejne smugi z Tamyia Smoke. Z tego akurat efektu jestem zadowolony. Posthading na takim kurduplu to ciężki temat. Na okaptowaniu silnika na lewej burcie chciałem wycieniować krawędź pokrywy luku, aerograf mi splunął i wyszła plama, niby maleństwo ale biorąc pod uwagę gabaryt to na pół silnika. A kształt samolotu jest pionierski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Mimo, że rura ;) podoba mi się. Ja akurat bardzo lubię sylwetkę tego latadła. Alclady są upierdliwe bo niczego nie wybaczają... Całościowo model mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Czy on przypadkiem trochę nie opada w stronę ogona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Nawet całkiem ;) Za mało ołowiu w nosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 A ile dałeś? Sam będe niedługo kleił Lim-5 i to z plastyka, więc też muszę być gotowy na dociążanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 4 jednogramowe ciężarki wędkarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi