Alex976 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, taki szybki relaksacyjny projekt. Właściwie to zostało malowanie. Kokpit Najpierw całość pomalowałem H77, później XF-71 i rozjaśniłem mieszanką XF-71 i Xf-2. Następnie wymalowałem detale, zrobiłem lekkie obicia H8 i XF-10 i położyłem filtr/wash na całość. Zegary z kalkomanii. Dorobiłem pasy z taśmy Tamki. Skleiłem w całość. Położyłem surfacera i pomalowałem srebrnym Gunze H8 Zrobiłem preshading z Gunze H331 A teraz idę malować dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Preshading za mocny wyszedł i zgasiłem go jeszcze sreberkiem. I położyłem bazę, czyli Gunze H324 I na koniec zbarokowałem, pierwszy raz w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Kolego, malowanko jakie będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Kolego, malowanko jakie będziesz robił? Pudełkowe Góra pomalowana. Miałem bardzo dużo nieprzyjemnych przygód z tym malowaniem. Ale wyszedłem chyba na prostą. A, i w końcu w miarę dobrze opanowałem foty na białym tle. Udało się uchwycić właściwy kolor, bo wcześniej miałem z tym problem. Przy okazji. Na ostatnim zdjęciu widać, że ta bliższa kalka z numerem 34 trochę się porwała. Do poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Mam wrażenie, ze znowu panowałeś nad materią. Na początku wydawało mi to barokowanie trochę przesadne. Ale teraz wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Przy okazji. Na ostatnim zdjęciu widać, że ta bliższa kalka z numerem 34 trochę się porwała. Do poprawienia. Niekoniecznie, jeżeli będziesz robił odarcia farby, to możesz tą trójkę wykorzystać. Malowanie bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Ładnie, widzę, że spód już pomalowany, kalki położone. Ostatnio w necie doczytałem się info na temat kwestii historycznych malowania tej maszyny i oznaczeń, gdzie napisano, że była z jednostki treningowej i spód powinien być pomarańczowy jak to mieli japońce w zwyczaju jeśli chodzi o jednostki szkolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Jest jakiś powód, dla którego malujesz przed przyklejeniem osłony kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Ładnie, widzę, że spód już pomalowany, kalki położone. Ostatnio w necie doczytałem się info na temat kwestii historycznych malowania tej maszyny i oznaczeń, gdzie napisano, że była z jednostki treningowej i spód powinien być pomarańczowy jak to mieli japońce w zwyczaju jeśli chodzi o jednostki szkolne. Nie wnikałem w szczególy historyczne, bo to szybki projekt miał być, dla odpoczęcia przed czymś powazniejszym. Jest jakiś powód, dla którego malujesz przed przyklejeniem osłony kabiny? Tak, chcę zrobić otawrta kabinę, a Airfix nie daje takie możliwości, więc muszę pociąć to, co mam teraz. A mi się nie chce tego robić na tę chwilę A tym bardziej tego maskować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Świetny model, bardzo mi się podoba efekt malowania dołu i kabinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Świetny model, bardzo mi się podoba efekt malowania dołu i kabinka Dziękować Kalki położone A to pomalowałem sam. Wiedziałem, że kalek z tymi elementami nie położe dobrze, więc nie pozostało mi nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Zacząłem brudzić... Kilka miejsc do małych poprawek, ale ogólnie to jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Fajne zero, jakich kolorów używasz do tych zacieków? Ogólnie to są miejsca w których zostały plamy a lepiej gdyby to były zacieki, trochę bym to roztarł jeszcze wacikiem nasączonym whitespiritem.Z górą coś będziesz jeszcze robił? Teraz nie powiem jakich kolorów dokładnie użyłem, bo sam nie wiem Była chyba umbra, ochra, jakieś brązy, trochę bieli. Generalnie sporo odcieni. Jużź to poprawiłem tak, żeby były smugi i zacieki. A górę też będę brudził, ale delikatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Dół pobrudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Pracuję dalej. Na górze zrobiłem wash, teraz delikatnie pobrudzę. Zrobiłem tez lepsze zdjęcia dołu, na poprzednich coś z oświetleniem miałem nie tak i wyszło zbyt rdzawo. No i drobnicę szykuję pomału. Silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Dawaj dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Ciekawe. Dobre fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Ten łosz wyszedł mocno. Zauważ, że szczelina steru i statecznika, w prawdziwym samolocie jest dużo wyraźniejsza niż podział blach, które tak naprawdę widoczne są dużo słabiej i z dużo mniejszej odległości. Czarny łosz na jasnym wygląda tu brutalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi