Messer Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam, Z racji tego, że mazda rx-7 czeka na przesłanie kilku niezbędnych elementów, zacząłem projekt relaksacyjny. Model prawie prosto z pudełka - jedna zmianą będą felgi i obniżenie zawieszenia. Baza - flip-flop "lagoon" Dupli Color, po dwóch warstwach bezbarwnego: Przymiarka z docelowymi felgami ( dopiero je tworzę pod przyszłe odlewy ) A na koniec wymalowany jeden bok: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Ty ja zwykle potrafisz zaskoczyć kolejną super koncepcją na model. Bardzo fajnie wygląda ten lakier no i grafika również bardzo ładna, czekam na dalsze aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzięki Damian ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dobry jest! Z tą felgą może to się bardzo ładnie zgrać. Grafika jak zawsze zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Dzięki Raptowny Tymczasem doszła grafika na drugiej stronie Na zdjęciach ciężko mi było uchwycić realny odcień koloru koloru grafiki, stąd może wydawać się ciemna. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Kosmiczny projekt się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Pffyyyyy, pier!@#&%^%# nie sklejam więcej, co wchodzę na forum jestem załamany moimi wypocinami :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginger Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Tomek przecież Ty nam wszystkim ryjesz berety tymi swoimi projektami. Kolorek fajniusi ,fela też zacna(chce takie VIPY ) no a grafa to kładzie mnie na łopatki. Po raz kolejny szukam szczęki po pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian. Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Tomku jak zawsze pod względem lakieru jest pięknie , czekam na koniec , bo jak zawsze twoje modele mnie nie zawodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Dziękuje bardzo Panowie kadzior - traktuj to jako motywację, a nie zniechęcenie EDIT: Dach dostał czarny kolorek, i teraz cała karoseria czeka na bezbarwny: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Witam po dłuższej przerwie Ostatnio mało czasu na modelarstwo, nie mniej jednak jakieś postępy są. Wnętrze praktycznie skończone - zostało dodać pasy bezpieczeństwa. Karoseria też już wypolerowana, czeka na malowanie dachu i uszczelek. Zacząłem także prace przy szybach i pierwszych chromach. Tak to się prezentuje: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Witam, Prace nad karoserią dobiegają do końca - niewiele już przy niej zostało do zrobienia. Dorobiłem wewnętrzne słupki, dodałem pasy bezpieczeństwa, wyflockowałem podsufitkę. Następnie dodałem szyby, odbłyśniki, grill i klosze świateł. Mimo pomalowania pomarańczem, na zdjęciach tylne klosze są całe czerwone - prawdopodobnie aparat nie łapie różnic - nie wiem czemu, ale jeszcze z tym powalczę... Niestety, podczas montażu przedniego klosza zrobił mi się odprysk lakieru na masce - także czekają mnie jeszcze małe retusze ( w słoiczku jest spuszczona z puszki farba bazowa ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Robota pierwsza klasa. Lubię oglądać twoje warsztaty. Powodzenia z odpryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reptyle89 Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Nic dodać, nic ująć tylko zebrać szczene z podłogi Poziom detali to jakaś masakra, mnie rozwaliło radio.Tak dobrałeś ten niebieski kolor wyświetlacza że wygląda jak by było podświetlone No i wyflockowana podsufitka:P że o grafice już nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Dziękuje bardzo Panowie Tymczasem zapraszam do galerii -> viewtopic.php?f=73&t=43950 Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi