sdk_uk Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Witam serdecznie jest to mój pierwszy post w tym dziale. Jakiś czas temu żona kupiła mi ten model na jakiejś wyprzedaży. Pomyślałem czemu nie Normalnie sklejam samoloty wiec to jakaś odmiana.Model sklejało się całkiem przyjemnie chociaż figurki to był mały problem.Do wykończenia użyłem produktów humbrola generalnie jestem zadowolony z efektu końcowego mam nadzieje ze wam też się spodoba. Praca nad nim dala mi wiele radochy i teraz cieszy oko na półce czekam na opinie i rady co zrobić żeby kolejny był lepszy bo planuje zacząć pracę nad flak 88 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Szkoda, że żona nie kupiła innych farbek poza ciemną szarą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Po pierwsze fajnie że do nas wpadłeś. Po drugie - model. Pytanie czym malujesz? Bo jak pędzlem to całkiemladnie. Natomiast jak aerografem to już troszkę słabo, brak choć odrobiny cieniowania. Jednak czy malowany pędzlem czy też aero w dlaszym ciągu można było troszkę olejami popracować no i wash, który też jest niewidoczny. Oczywiście jeszcze można zrobic obicia i przykurzyć trochę pigmentami. Sam robiłem raz samolot i wiem że mimo iż też jest to modelarstwo to malowanie modelu przebiega kompletnie inaczej. Polecam nastepnym razem założyć warsztat i dodatkowo popracować nad zdjęciami - warto zajrzeć tutaj Tło czyli 20 minut i 15 zł czyli koniec obciachu i żenady P.S. Byłeś już tutaj Polska grupa modelarska w Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 @ autor21 zonka po za ciemna iszara farba kupila pare innych... @ Bazylms Czesc dzieki za wpis.Maluje aero.Niestety nie za bardzo wiem jak stosowac filtry olejne co do wascha przykurzen i obic to sa ale takie delikatne...nietety po psiknieciu matem efekt sie zatarl.Dzieki za linka odnosnie zdjec I temat z grupa modelarska w Uk calkiem fajny Pozdrawiam Ps nastepnym razem zaloze warsztat I moze wspolnymi salami bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Fajne foty. Figurki też fajne. Mają bardzo dobre pozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi