bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Kolory są na bank te same na wzorniku kolor przeważnie jest inny niż w realu . A kolory nie miały być takie jak na tym zdjęciu realu tylko w takim układzie , pomalowane Co do zalania też ciężko mi się zgodzić bo malowałem 3 razy i warstwy raczej grube nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Kolory są na bank te same na wzorniku kolor przeważnie jest inny niż w realu . A kolory nie miały być takie jak na tym zdjęciu realu tylko w takim układzie , pomalowane Co do zalania też ciężko mi się zgodzić bo malowałem 3 razy i warstwy raczej grube nie były. No i ok! To przecież twój model .... Działaj dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Zrobiłem jeszcze raz zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Zrobiłem jeszcze raz zdjęcia I dodatkowo wyeksponowałeś zarówno wszelkie nierówności jak i liczne paprochy przylepione do lakieru ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Na których elementach te nierówności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Na których elementach te nierówności? Nie żartuj... Na każdym elemencie gdzie są dwa kolory... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 No ale to jeszcze będę poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 No ale to jeszcze będę poprawiać Oki... Czekam na efekt końcowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Spodziewałem się że będzie poszarpane od taśmy i takiego efektu końcowego bym nie zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Spodziewałem się że będzie poszarpane od taśmy i takiego efektu końcowego bym nie zostawił. Jeżeli to było malowane z wykorzystaniem taśmy to chyba powinieneś więcej uwagi poświęcać maskowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Trafiły się dosyć ciężkie elementy do maskowania ze względu na swój kształt (szczególnie drzwi) możesz zobaczyć mojego heinkela 111 w samolotach ,tam maskowanie wyszło nieźle . Wrzuce drzwi do cleanluxa i pomaluje na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Trafiły się dosyć ciężkie elementy do maskowania ze względu na swój kształt (szczególnie drzwi) możesz zobaczyć mojego heinkela 111 w samolotach ,tam maskowanie wyszło nieźle . Wrzuce drzwi do cleanluxa i pomaluje na nowo Nie będę patrzył na Heinkla, bo nie o nim rozmawiamy Ponadto strasznie nie lubię sprzętu, który sypie bomby na ludzi Na twoim miejscu wszystko wrzuciłbym do cleanluxa, dokładnie umył, zmatowił, położył podkład, wyrównał i położył kolor (cienko) najpierw dokładnie maskując (małymi kawałkami taśmy) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Cleanlux ciemną farbę ściągnął od razu ale tej jasnej (gunze seria C) nie rusza, trzeba skrobać paznokciem a i tak ciężko idzie . Części moczą się już 2 dni. Zastosować inny płyn? Dot 3 nie zeżre plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Cleanlux ciemną farbę ściągnął od razu ale tej jasnej (gunze seria C) nie rusza, trzeba skrobać paznokciem a i tak ciężko idzie . Części moczą się już 2 dni. Zastosować inny płyn? Dot 3 nie zeżre plastiku? Cleanlux nie ściągnie Ci serii C choćbyś moczył jeszcze 2 tygodnie... Tylko "Dot" albo "Kret".... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Dawno mnie nie było ale prace nie stanęły, no może poza 1.5 tyg pobytem w Zakopcu i Krakowie Dot ściągnął farbę a ja przystąpiłem do ponownego malowania. Myślę , że teraz efekt jest lepszy , zmieniłem układ kolorów i teraz mi się bardziej podoba Miejsca zaznaczone "profesjonalnie " w paintcie chcę wyłożyć floczkiem tylko jeszcze muszę przeczytać jak to zrobić Na koniec mały bonusik przywieziony z wycieczki do Wieliczki A tym pokryje kastę po bazie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Jest zdecydowanie lepiej Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Też jestem zadowolony z efektu i mam nauczkę aby więcej czasu poświęcić na maskowanie i malowanie. Lecę dalej z autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Jest super Z flockiem nic wielkiego - klej wikol, sitko i flock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Spróbowałem sił z flokiem Metoda na farbę , chyba nie jest źle? Chciałbym jeszcze wykonać dywaniki jednak nie mam pomysłu z czego . Myślałem aby wyciąć z kartki papieru ,pomalować farba i sypnąć flokiem, może się uda. Dół wanny będzie jeszcze flokowany tylko nie wiem czy ten flok jakoś się zabezpiecza? Mat czy zostawia się gołe po sypnięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Na dywaniki jest jeden prosty sposób. Kup sobie zwykłą taśmę malarską, sypnij flockiem i pomaluj całość na kolor jaki chcesz ( tak, flock można malować - tyle że z aerografu ). Na brzegach doklejasz cienkie paseczki tej samej taśmy zawinięte dookoła, malujesz na kolor jaki chcesz mieć i... gotowe W razie co mogę na PW dokładniej wytłumaczyć. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Na dywaniki jest jeden prosty sposób. Kup sobie zwykłą taśmę malarską, sypnij flockiem i pomaluj całość na kolor jaki chcesz ( tak, flock można malować - tyle że z aerografu ). Na brzegach doklejasz cienkie paseczki tej samej taśmy zawinięte dookoła, malujesz na kolor jaki chcesz mieć i... gotowe W razie co mogę na PW dokładniej wytłumaczyć. Pozdrawiam Messer Na pewno spróbuję ten patent na dywaniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Na dywaniki jest jeden prosty sposób. Kup sobie zwykłą taśmę malarską, sypnij flockiem i pomaluj całość na kolor jaki chcesz ( tak, flock można malować - tyle że z aerografu ). Na brzegach doklejasz cienkie paseczki tej samej taśmy zawinięte dookoła, malujesz na kolor jaki chcesz mieć i... gotowe W razie co mogę na PW dokładniej wytłumaczyć. Pozdrawiam Messer Masz jakąś fotkę jak to wychodzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 Pogoda nie ułatwia pracy nad ferrarką ale coś tam powoli dłubię . Kabina nabrała kolorków, srebrne obwódki wylotów powietrza do poprawki jeszcze będą . Muszę pomalować kierownicę i podsufitkę z lusterkiem bo flokowanie nie wyszło . Nie wiem jak wyflokować podłogę w wannie , żeby znów nie malować od nowa wszystkiego Lepiej po kawałku robić czy od razu wszystko? Metoda: - Farba ( gęstą czy rozcieńczoną) z pędzla czy aero - Wikol PS Przy maskowaniu wanny na tylnej ściance taśma Tamiya zostawiła mi ślady, widoczne tylko pod światło czemu tak się stało? Pytam z ciekawości i tak fotele zasłonią to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Kolejny update , tym razem wnętrze już gotowe raczej nic więcej nie wykrzesam Dorobiłem dywaniki naklejając flok na taśmę tamiya Podsufitka przy lusterku średnio wyszła ale 3 raz nie będę moczyc w dot Nie wiem tylko co zrobić ze światełkiem przy lusterku , żeby wyglądało jak w realu Teraz pozostaje sidolux , wash i mat a potem biorę się za kastę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Nie zapomnij o zegarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi