Piotr_P Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Miałem nie robić galerii tylko wrzucić do portfolio ale co mi tam.... Dorobione błotniki z puszki po "napoju energetyzującym dla dorosłych",malowany zestawem LifeColor "Polska Broń Pancerna 1936-1939" bez konkretnego schematu , jakieś tam próby zacieków ... Zdjęcia wiem marne ale takie dałem rade zrobić małym kompaktem w swoich skromnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 No właśnie są dwa problemy po pierwsze zapomniałem dać do zdjęć czegoś do zobrazowania wielkości. .. po drugie nie palę i zapałek nie posiadam jedynie zapalniczkę do rozpalania w piecu ale...czytaj wyżej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Bardzo przyjemny, szkoda że nie dodałeś uchwytów pokryw silnika, oraz "klamek w drzwiach było by jeszcze lepiej. Błotniki wymiatają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Super!! Błotniki zrobiły ten model. Naprawdę sprawdzałem czy to na pewno 72 !. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 dziękuję za dobre słowo z uchwytami przyznaję,że zapomniałem a klamki nie miałem odwagi się podjąć błotniki wymiarowo robiłem na podstawie zestawowych i przciągnąłem rylcem prztłoczenia,żeby takie gładkie nie były. Miałem jeszcze linę dodać rozpiętą na tylnych hakach ale nie miałem pomysłu jak zrobić zaczepy na końcach tej liny i nie miałem pewności czy drut to dobry pomysł. mam jeszcze plan zrobić Wz.34-I w kamuflażu "japońskim" więc się jeszcze poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Gratuluję udanego modelu. Jakiej palety kolorów użyłeś? Możesz podać nr farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty52569/polish_army_39_camouflage_set_3x22ml_ Występują też luzem jako bodajze TM 01/02/03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Ładny mikrus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Ładny WZ.34 zakładam że z numeru wrzesień 1939 Aż miło się na niego patrzy,a błotniki są cudowne! Gratuluje udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 bardzo ładny model, gratuluję dodaj koniecznie uchwyty na osłonach silnika - roboty 5min a będzie ładniejszy... Jak Ci się malowało tym zestawem Lifecolora? Kładłeś bezpośrednio na model/plastik czy dawałeś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Jak Ci się malowało tym zestawem Lifecolora? Kładłeś bezpośrednio na model/plastik czy dawałeś podkład? malowało mi się bardzo dobrze,idealna konsystencja farby choć troszkę jakby gumowata powłoka.Wydaje mi się, że to przez rodzaj farbki bo to chyba nie jest typowa akrylowa technologia. Malowałem na podkład vallejo zmieszany z vallejo air i vallejo color tj. coś z koloru panzer gray z białym az do uzyskania jasnej szarej barwy. zawsze maluje na podkład. Ładny WZ.34 zakładam że z numeru wrzesień 1939 Aż miło się na niego patrzy,a błotniki są cudowne! Gratuluje udanego modelu Oczywiście First to Fight to seria gazetek Wrzesień 1939. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 za sugestiami dodałem uchwyty na masce silnika oraz od siebie korbę rozruchową.Jest osadzona tylko na wcisk więc jeśli się nie podoba to zawsze mogę wyciągnąć. Przy wierceniu oczywiście złamałem ostatnie wiertło 0,3 mm więc jesteście mi krewni Drucik zastosowałem z uzwojenia i był mniejszy niż otwór ,więc na oko 0,2 mm Dla porównania jest zestawowa wykałaczka zaś dla zobrazowania wielkości w tle ustawiłem najświeższy nabytek z Academy tj Kettenkrad złożony na sucho w całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi