Piotr_P Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 W ramach ćwiczeń nad pojazdami wojskowymi,ćwiczeniu technik,które i tak idą mi marnie zakupiłem sobie trzy klasyczne pojazdy jeszcze bardziej klasycznego Airfixa. Matildę chciałem mieć od dziecka.Mając 12-13 lat kupiłem sobie na wycieczce w Cieszynie Churchill`a i potem dłuuugo oglądałem katalogi Airfixa i w oczy wpadła mi właśnie Matilda...wtedy jej nie kupiłem.Marzenie zrealizowałem po bagatela 20 latach Oto moje wypociny. Delikatnie rozwiercona lufa,wyrzutnie granatów dymnych. Do tego owinąłem bibułką wydechy bo w oryginałach widziałem coś na kształt bandaży termicznych jak w sportowych autach na kolektorach wydechowych. Do tego delikatny wash z brązowej i białej olejnej farby.Trochę prób z zaciekami,czyli chyba nazywacie to biedronką.Na to Satin varnish Vallejo.Całość okraszona równie delikatnie pigmentem Light sienna Vallejo. Niestety większość z tych zabiegów mój aparat nie wychwycił teraz mnie rugajcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Śliczna Matylda - to jeden z moich ulubionych pojazdów pancernych. Wieki temu sklejałem ten model, a teraz też poluję na Matyldę w "72" Bardzo mi się podoba ten model w Twoim wykonaniu - możesz być dumny z tego co wycisnąłeś z Airixa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Dziękuję. Chciałem jeszcze dołożyć jakieś zrolowane koce na wieży ale już odpuściłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Bardzo ładny. Jeszcze nie widziałem tego czołgu w tej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Bardzo udany. Uwagi podobne jak w wypadku Churchila, tyle że tu masz pole do popisu z masą kurzu i pyłu pustynnego . Co do samego modelu w małej skali, wspominał Bazylms że nie widział w małej skali, a jest tego trochę, jako jeden z niewielu był produkowany przez Esci/Italeri, Fujimi i rzeczonego Airfixa. A że sporadycznie modelarsko wykonywany, bo to stareńkie wypusty z masą błędów, uproszczeń i niedoskonałości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 ... sporadycznie modelarsko wykonywany, bo to stareńkie wypusty z masą błędów, uproszczeń i niedoskonałości. To właśnie miałem na myśli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 I nie trzeba inwestować w lansiarską nowość ,co by wykonać dobrze wyglądającą miniaturę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts