RH Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Ostatnio dominowały prezentowane prze ze mnie "szmato płaty " .Tym razem coś z innej beczki , czyli coś z "rur" a dokładnie z "dwu rur " Samolot sam to dziwoląg , taki głowonóg brzydal nad brzydale Model dość stary ,przyznam się że nie bardzo mi wyszedł .I w porównaniu z poprzednimi prezentuje się cieńko. Stąd nie zapraszam do oglądania .Osoby którym on się nie podoba niech ominie ten wątek (Krótka historia z Wikipedii) Chance Vought F7U Cutlass – amerykański pokładowy samolot myśliwski opracowany w latach 40. ubiegłego wieku. Wyróżniał się niecodzienną konstrukcją, rzekomo wzorowaną na zdobytych pod koniec II wojny światowej planach niemieckiego przedsiębiorstwa Arado Flugzeugwerke, choć inżynierowie Voughta zaprzeczali jakimkolwiek powiązaniom ich maszyny z niemieckimi konstrukcjami[1]. F7U był ostatnim samolotem zaprojektowanym przez Rexa Beisela. Ze względu na nieortodoksyjną konstrukcję i zbyt słabe silniki Cutlass był problematyczny zarówno dla pilotów, jak i dla mechaników. W katastrofach tego myśliwca zginęło czterech oblatywaczy i 21 lotników US Navy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holikpzl Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Piękny ten brzydal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Wyszedł Ci bardzo ładnie. I bardzo niespotykany model mam go i w planach i w magazynku. Przepakowuje go chyba obecnie, przynajmniej jakiś czas temu był dostępny w pudełku KITECH-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Ten samolot jest tak brzydki że aż ładny, zwłaszcza w Twoim wykonaniu. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts