Meewash Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Witam wszystkich, mam nadzieję, że dobrze ulokowałem temat. Dotyczy on bowiem porady bardziej doświadczonych modelarzy odnośnie modeli polskich niszczycieli spod znaku mirage-hobby. Jak powszechnie wiadomo, każdy z niszczycieli wydanych przez tą firmę występuje w 2-3 wersjach. Jak również powszechnie wiadomo, z jakością tych modeli jest różnie. Chciałbym dokonać więc najlepszych możliwie wyborów pod względem jakości oferowanych zestawów (odwzorowanie, szczegóły, wierność historyczna, spasowanie elementów, itp.). Którą z wersji wiec polecacie? Szczególnie interesują mnie Błyskawica (3 wersje) i Burza (chyba tylko jedna?). A może zamiast Burzy Wicher (2 wersje)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 ...jak nie problem to : zakup Groma przedwojennego ,Błyskotke wojenną [ po modernizacji],Wichra przed i Burze wojenną ....i masz fajny zestaw poglądowy ..... Mam taki zestaw w przygotowaniu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Ale nie masz blach do Gromów. Do Wichrów blachy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meewash Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Burzę widziałem jedną więc problemu by nie było. Błyskawicę z okresu wojny, tzn. którą? Bo są dwie wersje. Ta z monetą kolekcjonerską jest w jakiś sposób inna, lepsza od wcześniejszych czy to po prostu przepak? Co do blaszek to nie jest aż tak dla mnie ważne gdyż myślałem raczej o drobnej waloryzacji: relingi, drabinki i lufy. Z blaszkami nigdy nie miałem nic wspólnego i wolałbym nie zaczynać z grubej rury. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Błyskawicę z okresu wojny, tzn. którą? Bo są dwie wersje. Ta z monetą kolekcjonerską jest w jakiś sposób inna, lepsza od wcześniejszych czy to po prostu przepak? ;) Ten sam plastik. Możesz jeszcze zrobić Błyskawicę z zestawu Grom wz. 1940 bo różniły się praktycznie tylko nr taktycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Ale nie masz blach do Gromów. Do Wichrów blachy są. - a czy ten złom jest aż tak ważny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Ale nie masz blach do Gromów. Do Wichrów blachy są. - a czy ten złom jest aż tak ważny ? No... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Podobno najlepszym z modeli naszych niszczycieli przedwojennych jest Wicher wz. 35, ale zasadniczo, jak się z nim pobawisz to i Burzę wz. 44 zmontujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Pomału! Po pierwsze: Z jakością nie jest różnie... Jest zawsze źle. Formy z mydła "biały jeleń". Jak masz doświadczenie to próbuj. Jak na początek to nie polecam. Po drugie: o blaszki to najpierw popytaj w sklepach. Ja do wichra nie znalazłem i musiałem na zamówienie robić. Sam temat blaszek jest istotny. Modele same w sobie są delikatnie mówiąc średnie więc bez blachy wyglądają mało interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi