Kosynier Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 To już ostania galeria na dzisiaj. Model PzP. Najmniejszy z całej trójki a miał najwięcej części ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Ładne maleństwo ale to cieniowanie/rozjaśnienia drobniejszych elementów chyba zbyt kontrastowe - poza tym pchełka fajnie Ci wyszła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted June 10, 2014 Author Share Posted June 10, 2014 Według mnie przy tak małym modelu bez mocnych rozjaśnień detale by znikły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Zapewne masz rację - nigdy nie robiłem tak małego pojazdu - może to kwestia fotek lub ustawień monitora ale mnie wydają się trochę przesadzone (zwłaszcza w BA-10) Pewnie inaczej się to prezentuje w rzeczywistości. Mimo tego model naprawdę mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Cieniowanie przy tej skali to jak strzelanie do wróbli z armaty czołgowej. Kawał dobrej roboty. Przecież to maleństwo jest mniejsze od zapałki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 w tej skali to majstersztyk. gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Oglądając Twoje modele w skali mikro nasuwają mi się 2 krytyczne uwagi - jedna to zbyt ciemne cieniowanie(kolor bazowy?) dla tak małej skali wg mnie powinieneś zaczynać od jaśniejszych barw i nawet model przejaskrawić ... Efekt bardzo małej skali mocno zaciemnił wynik, w 35 taki dobór farb byłby najprawdopodobniej strzałem w 10... w 100 jest nieco za ciemno dla mnie... Druga uwaga to kadrowanie zdjęć - chciałbym oglądać więcej tak dobrze wykonanego modelu a nie tła A ogólnie modele na mocną 5 przy ogólnym wysokim poziomie moje marudzenie to tylko bardzo drobna uwaga ;) Dawaj więcej takich prac! Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Spoko każda konstruktywna krytyka jest mile widziana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Ładny mikrus. Michał ma rację z kadrowaniem zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts