Solo Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Jakiś czas temu była na forum PWM była mowa o ciekawym produkcie AFV Club, czyli owiewkach do kilku modeli samolotów, wypuszczonych pod nazwą jak w temacie. Szukając zastępczej owiewki do mojego F-100D przypadkiem trafiłem na eBay'u na sprzedawcę, który takie coś miał w ofercie, do tego do mojego A-10A HobbyBossa. No to kupiłem i dziś do mnie doszło. W pudełku zapakowana jest zestawowa wypraska z owiewką i wiatrochronem do modelu A-10A Thunderbolt II firmy Hobby Boss. Jest ona jednak pokryta (jak twierdzi producent: od wewnątrz) specjalną warstwa która daje efekt pokrycia powierzchnią antyrefleksyjną. Patrząc pod światło, jest to po prostu smuga lekko żółtawego czegoś, biegnąca przez środek wiatrochronu i owiewki. Efekt jest jednak bardzo ciekawy (widać to na zdjęciach), bo "szkło" mieni się kolorami błękitu i fioletu, jakby to naprawdę była antyrefleksyjna powłoka. W sumie to taki drobiazg dla pasjonatów, bo zestaw swoje kosztuje, więc pewnie mało kto to kupi, ale podejrzewam że na gotowym modelu taki drobiazg będzie robił solidne wrażenie. Poniżej zdjęcie na którym widać te refleksy bardzo wyraźnie. Uwaga: te wszystkie błękity na ramkach i na samej owiewce i wwiatrochronie to nie przebijający kolor tła, tylko właśnie te specjalne efekty. Fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Czerwca 2014 Świetne! Baaaardzo mi się podoba! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Wypas, ciekawe jak by można takie coś osiągnąć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Czasem taki efekt powstaje na szkle po umyciu jakimś detergentem i polerowaniu. Muszę pokombinować na jakiejś niepotrzebnej owiewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Fajny wymysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi