Dżejrosz Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Witam! Po pięciomiesięcznym boju w końcu można ujrzeć efekt końcowy. Mi ten efekt bardzo się podoba i mam cichą nadzieję ,że i Wam się spodoba. Dla tych,którzy nie śledzili mojego wątku, króciutkie streszczenie: Cały projekt jest oparty na dwóch modelach - pzkpfw. I A od Ftf i flak 38 od Zvezdy , do tego dochodzą tony scratch'u znalezione w pudełkach po modelach i profile evergreen. Całość zacząłem od rozbebeszenia "panzer jedynki" , zaklejeniu ubytków w błotnikach i dodania platform : potem doszło wnętrze : potem działko : i na koniec sławny Pan Lennon: i to cały warsztat w pigułce , cała kronika warsztatowa znajduje sięTU. A teraz galeria: Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuje za pomoc i cenne uwagi . Mam nadzieję ,że się spodoba. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Tłumiki wyglądają jakby obsypane pyłem ceglanym... Plus za wkład pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 Racja, przesadziłem troszkę z pigmentem medium rust , oczywiście starałem się nie przedobrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 "Mr.Lennon" powala ,serio , a co do samego pojazdu.... hmm, plus za wkład , ale myślę że powinieneś dać większy "nacisk" na samo malowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 "Mr.Lennon" powala ,serio , a co do samego pojazdu.... hmm, plus za wkład , ale myślę że powinieneś dać większy "nacisk" na samo malowanie ;) Pan Lennon niestety ściągnął okulary na rzecz washa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 To niewidomi do samolotów z flaków naparzali? Sporo pracy włożone w model, na plus resztę już koledzy powiedzieli, nad malowaniem można by przysiąść bardziej. Widziałem kiedyś pewną komedie wojenną , nie pamiętam nazwy, gdzie Niemcy przy flaku mieli zezowatego celowniczego . To był dobry film. Co do modelu to troszkę byłem leniwy. Działko "odstaje" kolorem od całej reszty , w każdym razie zrobiłem suchy pędzel po całości oprócz działka i biedronke na przednim pancerzu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Trochę męczyłeś się z tym modelem, ale też trudne wyzwanie Sobie postawiłeś (chyba za trudne jak na początek modelarskiej zabawy), ale się nie poddałeś i coś na kształt Flakpanzera I udało Ci się osiągnąć. Najważniejsze że sam jesteś zadowolony i miałeś frajdę przy budowie. Pisałeś że masz w planach kolejne przeróbki - scratch-e w "72" i dobrze - ambitny jesteś, ale może poćwicz trochę na takich gotowcach - prosto z pudła - poeksperymentujesz z różnymi efektami, nabierzesz wprawy. Zapał masz i to najważniejsze Bierz się za następny. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Trochę męczyłeś się z tym modelem, ale też trudne wyzwanie Sobie postawiłeś (chyba za trudne jak na początek modelarskiej zabawy), ale się nie poddałeś i coś na kształt Flakpanzera I udało Ci się osiągnąć.Najważniejsze że sam jesteś zadowolony i miałeś frajdę przy budowie. Pisałeś że masz w planach kolejne przeróbki - scratch-e w "72" i dobrze - ambitny jesteś, ale może poćwicz trochę na takich gotowcach - prosto z pudła - poeksperymentujesz z różnymi efektami, nabierzesz wprawy. Zapał masz i to najważniejsze Bierz się za następny. Powodzenia ! Dziękuje, taka opinia jest bardzo motywująca. Tak mam w planach jeszcze Bisona , sdkfz 132 ,ale na razie skupię się na tym co mi zostało , bo wiele modeli rozgrzebanych ,a żaden nie widzi końca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi