Hamman Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Może tego dobrze nie widać ale tylna połowa jest już raz pomalowana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Super wygląda ta gablotka jak jeszcze dorobisz pasy i efekt lotniska, tak jak mówisz, to będzie naprawdę fajnie się prezentować A Seahawk rośnie w siłę Do ogona przymierzasz się na samym końcu, czy już jakoś teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 ogon na samym końcu co by widownia pozostała jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Cała praca na modelem została nagle wstrzymana, a to wszystko przez rozpadające się kalkomanie: Próbowałem je poskładać z takich części ale się nie da :( Oprócz reklamacji jaką już złożyłem proszę o podanie sklepu skąd kupię dobre kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 uuuuu, szkoda, ciekawe dlaczego tak się zrobiło?? Może gdzieś za długo leżała na słońcu? Może niech Ci wymienią na jakiś "świeży" produkt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Jak wspominałem w innym temacie, miałem to samo z kalkami tego producenta jakiś czas temu. Jakoś sobie od biedy poradziłem (m.in. malując niektóre rzeczy samemu), ale zareklamowałem u producenta i za jakiś czas dostałem nowy zestaw, choć już było po herbacie i nie wiem ile on teraz jest warty (w sensie: czy się też nie będzie rozpadał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 u mnie na słońcu na pewno nie leżały, reklamacja złożona ale nie wiem ile to potrwa za nim one do mnie dotrą i czy będą dobre. Na te co mam od momentu zakupu do momentu otrzymania ich czekałem około 3tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 No ja na załatwienie reklamacji czekałem, o ile pamiętam dobrze, gdzieś z miesiąc. Ale chyba nie masz wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Wyjścia nie mam. Chyba że dostanę inne kalkomanie do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 nerwy chwilowo przeszły więc jeszcze coś dziś podłubię przy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 to korzystając z przestoju możesz pokusić się o wykonanie wersji ze złożonym wirnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 http://mikegrantdecals.com/SH60.pdf - niebieski kolor na środkowym obrazku jaki może mieć numer FS.........? (niby insignia blue) czy to może być to: http://www.mojehobby.pl/products/1719-Insignia-Blue-FS35044-Flat.html lub to: http://www.mojehobby.pl/products/A121-US-Navy-Blue-Gray-M-485.html i czy możecie polecić jakiś dobry lakier satynowy do lotnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 seahawk pomalowany drugą warstwą farby która teraz sobie schnie, a teraz pytanie: - najpierw sidolux, brudzenie, kalkomanie - czy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 sidolux, kalki, (opcjonalnie sidolux) i brudzenie i na końcu bezbarwny mat (żeby model się nie błyszczał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 lakier mam taki, będzie dobry ?? http://plastmodel.pl/p/151/4916/microscale-mi-5-micro-coat-satin--lakiery-akrylowe-microscale-farby-i-chemia-modelarska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 ...(opcjonalnie sidolux)... Żadne opcjonalnie tylko obowiązkowo. Generalnie dużo warstw błyszczącego werniksu nie zaszkodziła nigdy nikomu. Nawet między washem a owym przysłowiowym brudzeniem (jak by robione nie było) nie zaszkodzi błyskiem pociągnąć, żeby przy kolejnych obróbkach nie wymyć washa z linii czy innych nitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Microscale satin nie będzie dobry. Musi być błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 ale Microscale satin na sam koniec ma być a nie zamiast sidoluxu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 A to już wedle własnego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 A to już wedle własnego uznania a to dobrze bo już myślałem że nie używać go wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 Przybyło kilka kolejnych części na dziobie śmiglaka: Tu pojawią się kółka już niedługo: A tu tylne koła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Przemalowywania nadszedł czas: Jest to pierwsze malowanie więc niedoskonałości jego są jeszcze widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Czyli jednak nowa wersja malowania, nie czekasz na wymianę kalek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Nowa wersja bo dostałem maila że proces reklamacji może trwać nawet 2 miesiące bo to kupowane z Ukrainy było, a wiadomo jak tam jest. Więc dlatego musiałem trochę plany malowania zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Malowanie malowaniem, ale ciągle nie chce Ci się porządnie szpachlować i obrobić łączenia części. Góra do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi