SzymczaS Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Witam,oto model Tamiyi z 1979 roku,malowanie wykonane na Front Wschodni,jestem początkującym modelarzem, oceniajcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a0b099a5ccb26a4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1fc9730c923dc55e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22ed77935cf0eecd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 wrzuć zdjęcia tak żeby się wyświetlały od razu w temacie kalki się świecą model wykonany poprawnie fajnie jakbyś zastosował trochę technik przy malowaniu, np. cieniowanie koloru bazowego oraz wash itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 20 Lipca 2014 Autor Share Napisano 20 Lipca 2014 Tylko że nie wiem jak je wrzucić aby je było widać od razu Co zrobić,żeby kalki się nie świeciły? Niestety,jeszcze nie potrafię washować model,jestem początkujący i się tego nie uczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 z kalkami, żeby się nie świeciły to trochę zabawy jest ale warto. Generalnie kładzie się je na powierzchnię błyszczącą. Aby ją uzyskać stosujesz lakier błyszczący albo sidolux (płyn do podłogi). Wszystko masz opisane tutaj: http://portal.mojehobby.pl/forum/Nakladanie-kalkomanii-wodnych-technika-Micro-Set-Micro-Sol.html Z każdym kolejnym modelem będziesz robił postępy. Teraz już jest poprawnie! Zakładaj warsztat - uzyskasz podpowiedzi w trakcie budowy modelu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 20 Lipca 2014 Autor Share Napisano 20 Lipca 2014 Ok,wielkie dzięki za podpowiedź,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Jak na jeden z pierwszych modeli jest ok! Ale proponuje przy nastepnym poczytać forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 20 Lipca 2014 Autor Share Napisano 20 Lipca 2014 Wielkie dzięki za Wasze porady,niedługo wstawię zdjęcia poprawionego czołgu,tzn.zabrudzonego i bez świecących kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Początki zwykle są trudne. Dla następnego modelu załóż warsztat. Nie podobają mi się te srebrne obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Obicia zostały poprawione,muszę jeszcze go dobrudzić,bo jak wiadomo,u Ruskich są polne drogi A w piątek wrzucę zdjęcia z dobrudzonego już modelu,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Fajnie sklejony - popracuj nad obiciami i brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 Ok,coś się wymyśli,mam jeszcze pytanie:czy zrobić figurkę dowódcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 mam jeszcze pytanie:czy zrobić figurkę dowódcy? Chcesz - zrób, nie chcesz - nie rób Proste. To Twoje hobby - robisz co Ci się podoba Choć ta zestawowa figurka to chyba w mundurze z DAK-u, więc może nie pasować do Twojego malowania - ale pewności nie mam, sklejałem ten model ze 20 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 A jakby pomalować figurkę z czarnym mundurem to mogłoby być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 spróbuj i wrzuć foty Jeśli nie będziesz malował i próbował to się nie nauczysz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak tam brudzenie? Nie poddawaj się i walcz. Czekamy na fotki Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Fotki wrzucę za 2 tygodnie,bo model zostawiłem na modelarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi