Diesel fan Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Soczewki można zrobić taniej z przezroczystych diód o odpowiednim rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 to kompresja zdjęcia... faktycznie na zdjęciu to tak wygląda jakby coś się przykleiło!! W realu jest wszystko OK... mała przerwa w budowie by popodziwiać najlepszych w akcji: ... a tak swoją drogą chciałbym by Tamiya wdrożyła taki model do produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Znalazła się chwilka i dorzuciłem pare elementów do wnętrza: wcześniejsze "czerwone" elementy, oraz miejsca na nogi załogi... c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Krzywo pomalowana obejma przy gaśnicy podręcznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Dobre oko wszystko wychwyci!! Moje oko i ręka już nie takie jak kiedyś... i cierpliwości też "troszku" brakuje, ale chyba wcale tak źle nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Źle nie jest używaj taśmy malarskiej np Tamiyi czy Izusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Chwilka przerwy, prace trwają dalej... sukcesywnie uzupełniam wnętrze, po pomalowaniu klatki i foteli zmontowałem te elementy do podwozia. Pozostała do zmontowania górna część klatki oraz deska rozdzielcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Ogólnie wnętrze mi się podoba Ale mam pytanko: Czy pasy to kalka Bo na to to wygląda. To samo maiałem w swojej Astrze V8 Coupe ale udało mi się dorobic własne pasy i wygląda to o wiele lepiej. Spróbuj może też dorobic pasy do Imprezy. Efekt będzie o niebo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Faktycznie pasy to kalka ale postanowiłem dorobić jakby kontynuację pasów ... W oryginale pasy były tylko na wierzchniej stronie foteli i niewiadomo dokąd dalej prowadziły - dorobiłem dalszą część z pozostałości akcesorii poprzednich modeli dobierając jedynie odpowiednio kolor pod kolor pasów kalki, klamry są domalowane - nie posiadam na ten czas elementów fototrawionych - może następny model będzie bogatszy w takie elementy... Na tę chwilę chciałbym skończyć ten model od A do Z gdyż jak tylko się wstrzymam z pracami to przerwa znowu może potrwać nawet rok Kolejny etap skończony: Kaski załogi i górna część klatki bezpieczeństwa.. teraz czas na deskę rozdzielczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Faktycznie pasy to kalka Na fotelach mogłeś zeszlifować wytłoczenia pasów, wyglądają jak by były w ramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 hejka, na fotelach nie było przetłoczeń - może się tak wydawać ale taka poświata to przezroczysta część kalki która daje takie złudzenie, próbowałem ją zniwelować ale mimo wszystko pozostała i pod światłem się ujawnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 A mi się podoba ta kontynuacja pasów no i kaski Trzymam kciuki za dalszą budowę No ja już w Shelby GT 350 H musiałem pasy dorobic bo te fotele takie jakies puste były A w Astrze po prostu jakoś ta kalka mi się nie widziała. Najważniejsze by model się podobał tej osobie która go składa Takie jest moje zdanie. Lecz opinie innych są równierz pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 wczoraj dokończyłem deskę rozdzielczą i połączyłem ją z klatką montując wewnątrz... dokleiłem jeszcze lusterko wewnętrzne i powoli czas przejść do końcowej "rundy" - czyli wykończenia karoserii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Ostatni etap budowy trwa - wykańczanie karoserii... przed zmontowaniem nadwozia do podwozia wkleiłem światła przednie i tylne (co do tylnych mam mieszane uczucia ze względu na te naklejki imitujące odbłyśniki - nie dokońca chciały przylegać w zagięciu lamp!!), wkleiłem szybkę (także nieobyło się bez kłopotów w szczególności z malowaniem obramówek - nie dokońca papierowa maskownica chciała chronić przed przeniknięciem farby - chyba, ze to moja nieudolność ale trochę już tych szybek się namalowałem i nie było problemów...), zmontowałem chłodnicę oraz wloty na masce... Teraz zostały prace na zewnątrz karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 No i finisz!! Zaparłem się i dokończyłem dzieła Lecz już dziś wiem, że popełniłem mnóstwo błędów... Przy następnym modelu będę starał się wyeliminować jak najwięcej niedociągnięć a w szczególności pilnować kolejności składania - w szczególności lakierowania i nakładania kalkomanii... Oto kolejne ostatnie etapy budowy modelu: Subarynka jeszcze bez oklejenia: Pierwsze kalki: Boczne finałowe oklejenie: I ostatnie detale... Efekt końcowy: Zdjęcia do galerii wykonam jak tylko dopadnę aparat z funkcją Makro... Lustrzanką niestety nie da rady ukazać walorów modelu... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 No i to się nazywa ładnie sklejony model Bardzo mi się podoba i kto wie...może trafi na moją listę przyszłych zakupów Chciałbym się do czegoś przyczepic, ale nie mam do czego [JOKE] Naprawdę świetnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Świetny! Dawałeś na niego bezbarwny? Ja miałem mały problem z kalkami na tylnych nadkolach (te dwa łuki nad gwiazdką) ale jakoś sobie poradziłem i teraz się zastanawiam czy psikać bezbarwnym bo niechciałbym żebi mi pożarło kalki i model. PS: Ja mam wersję z rajdu Francji 2001. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 No właśnie też miałem z tą częścią kalki problem - lekko pękła, ale także jak Ty poradziłem sobie z nią... Lakierem bezbarwnym jeszcze nie "tryskałem" - a to z własnej głupoty!! chciałem zobaczyć jak autko wygląda gotowe ale bez oklejenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi