Hamman Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Rozpadające się kalkomanie: Próbowałem je poskładać z takich części ale się nie da :( W całości wyglądają tak: Oprócz reklamacji jaką już złożyłem proszę o podanie sklepu skąd kupię dobre kalkomanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Widzę, że u tego producenta to się coś często zdarza. Miałem dokładnie te same kłopoty rok temu z kalkami do modelu F-5... Zareklamowałem i dostałem nowy zestaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 reklamacje już złożyłem, a jak dostałeś nowe kalki to były już dobre?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Niestety nie wiem, mam je ciągle nierozpakowane, bo model o którym wspominałem był już ukończony. Rozpadły mi się m.in, kalki z malowaniem na stateczniku pionowym i sam to malowanie wykonałem. Ale reklamację załatwili bez gadania. Trochę mnie Twój post zmartwił, bo ta firma ma fajne kalki w ofercie, a tu wygląda na to, że zdarzają im się solidne wpadki i nie wiem teraz, czy warto je kupować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 Mają faktycznie bardzo ciekawe kalkomanie dlatego od nich kupiłem i nie spodziewałem się że będą wadliwe :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 a podpowiecie gdzie kupię jakieś dobre kalkomanie do tego SH-60B bo teraz zostałem całkiem bez kalkomanii :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Liquid decal film od Microscale mógłby zapobiec problemowi rozpadania się kalek. http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-12&Category_Code=FINPROD&Product_Count=6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted July 29, 2014 Author Share Posted July 29, 2014 Pewnie i by to pomogło ale musiałbym wiedzieć wcześniej że te kalkomanie się rozpadną - a to chyba ciężko przewidzieć :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Ja zawsze nowe kalki sprawdzam, np na logo producenta z arkusza, albo nieużywanych oznaczeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted July 29, 2014 Author Share Posted July 29, 2014 Jak dotąd nigdy takiego problemu nie miałem, ale teraz mam nauczkę i każde kalkomanie będę sprawdzał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Reklamacja została uznana w formie zwrotu pieniędzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeliusManu Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 a podpowiecie gdzie kupię jakieś dobre kalkomanie do tego SH-60B bo teraz zostałem całkiem bez kalkomanii :( Chętnie pomożemy. Możemy wykonać potrzebne kalki. Proszę do nas napisać na: biuro@meliusmanu.pl jeśli temat jest aktualny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts