Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Rozpadające się kalkomanie: Próbowałem je poskładać z takich części ale się nie da :( W całości wyglądają tak: Oprócz reklamacji jaką już złożyłem proszę o podanie sklepu skąd kupię dobre kalkomanie. Cytuj
Solo Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Widzę, że u tego producenta to się coś często zdarza. Miałem dokładnie te same kłopoty rok temu z kalkami do modelu F-5... Zareklamowałem i dostałem nowy zestaw. Cytuj
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 reklamacje już złożyłem, a jak dostałeś nowe kalki to były już dobre?? Cytuj
Solo Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Niestety nie wiem, mam je ciągle nierozpakowane, bo model o którym wspominałem był już ukończony. Rozpadły mi się m.in, kalki z malowaniem na stateczniku pionowym i sam to malowanie wykonałem. Ale reklamację załatwili bez gadania. Trochę mnie Twój post zmartwił, bo ta firma ma fajne kalki w ofercie, a tu wygląda na to, że zdarzają im się solidne wpadki i nie wiem teraz, czy warto je kupować. Cytuj
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 Mają faktycznie bardzo ciekawe kalkomanie dlatego od nich kupiłem i nie spodziewałem się że będą wadliwe :( Cytuj
Hamman Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 a podpowiecie gdzie kupię jakieś dobre kalkomanie do tego SH-60B bo teraz zostałem całkiem bez kalkomanii :( Cytuj
letalin Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Liquid decal film od Microscale mógłby zapobiec problemowi rozpadania się kalek. http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-12&Category_Code=FINPROD&Product_Count=6 Cytuj
Hamman Napisano 29 Lipca 2014 Autor Napisano 29 Lipca 2014 Pewnie i by to pomogło ale musiałbym wiedzieć wcześniej że te kalkomanie się rozpadną - a to chyba ciężko przewidzieć :| Cytuj
karambolis8 Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Ja zawsze nowe kalki sprawdzam, np na logo producenta z arkusza, albo nieużywanych oznaczeniach. Cytuj
Hamman Napisano 29 Lipca 2014 Autor Napisano 29 Lipca 2014 Jak dotąd nigdy takiego problemu nie miałem, ale teraz mam nauczkę i każde kalkomanie będę sprawdzał. Cytuj
Hamman Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Napisano 18 Sierpnia 2014 Reklamacja została uznana w formie zwrotu pieniędzy. Cytuj
MeliusManu Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 a podpowiecie gdzie kupię jakieś dobre kalkomanie do tego SH-60B bo teraz zostałem całkiem bez kalkomanii :( Chętnie pomożemy. Możemy wykonać potrzebne kalki. Proszę do nas napisać na: biuro@meliusmanu.pl jeśli temat jest aktualny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi