Rack Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 (edited) Witam, dokładnie dziś, 2 sierpnia 70 lat temu, Powstańcy, głównie z Batalionu "Kiliński", zdobyli niemiecki pojazd Jagdpancer 38(t) HETZER. Uszkodzenia Hetzera udało się szybko usunąć w warsztach Poczty Polskiej i pojazd został włączony do służby jako "Chwat". Niniejszą skromną pracą, chciałbym upamiętnić czyn Powstańców - Chwała Bohaterom !!!. Usiłowałem przedstawić "Chwata" z etapu napraw w warsztatach Poczty Polskiej. Model nie ma sklejonej góry z dołem. Zostawiłem tak, by mieć możliwość wykonania wnętrza przedziału silnikowego w przyszłości. Dziękuję wszystkim, opininującym, komentującym i zaglądającym do warsztatu za pomoc i doping . Edited December 20, 2018 by Rack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Piękny model, brawo. Cieszę się że udało Ci się go ukończyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 2, 2014 Author Share Posted August 2, 2014 Dziękuję Krzysztof, szczególnie za doping do samego końca . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 2, 2014 Author Share Posted August 2, 2014 (edited) Dziękuję PaRazo . Wykazałeś czujność i spostrzegawczość z tym śladem po linie - nie mogłem więc o tym zapomnieć . Muszę tylko jeszcze na spokojnie nad nim jeszcze troszku popracować, gdy zabiorę się za wnętrze . Edited December 20, 2018 by Rack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 O i mamy Chwata w dwóch skalach....fajnie że skończony i świetnie wygląda. Ślad po linie tez podnosi realizm. Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
templess Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Dzięki Twojemu warsztatowi dowiedziałem się o Chwacie paru rzeczy o których nie miałem pojęcia. Na pewno się przydadzą przy budowie. Jarku gratulacje i dzięki za wzięcie udziału w projekcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 2, 2014 Author Share Posted August 2, 2014 O i mamy Chwata w dwóch skalach....fajnie że skończony i świetnie wygląda. Ślad po linie tez podnosi realizm. Gratuluję Dziękuję . Twój warsztat bardzo mnie motywował i pomógł. Udało się, większy brat - Chwat się zameldował . Ja w przyszłości popracuję nad wnętrzem, a Ty, mam nadzieję, dokończysz scenkę, bo zapowiada się super ciekawie . Dzięki Twojemu warsztatowi dowiedziałem się o Chwacie paru rzeczy o których nie miałem pojęcia. Na pewno się przydadzą przy budowie. Jarku gratulacje i dzięki za wzięcie udziału w projekcie Dziękuję Robert, udział w projecie jest dla mnie zaszczytem . Miło, że warsztat będzie przydatny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts