siemionchochriakow Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Witam. Od pewnego czasu chodzi za mną pomysł by się pobawić w modelarstwo. Mój wybór padł na T-34. Czy móglby mi ktoś polecić jakiś konkretny model, najlepiej w skali 1:35, oraz jaki klej i farbę ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Witam. Od pewnego czasu chodzi za mną pomysł by się pobawić w modelarstwo. Mój wybór padł na T-34. Czy móglby mi ktoś polecić jakiś konkretny model, najlepiej w skali 1:35, oraz jaki klej i farbę ? Pozdrawiam Witaj na forum . Interesuje Cie t-34 , tak więc polecam Ci zestaw Tamyia : http://www.mojehobby.pl/products/T34-76-ChTZ-Ver..html Cena nieduża , a tamyia daje Ci model ze składalnością porównywalną do klocków lego. Oczywiście w 1/35. Masz jeszcze teciaka ze zvezdy : http://www.mojehobby.pl/products/T-34-85-Soviet-tank.html Cena ok 65 zł , składalnoścć taka sobie jak u zvezdy . Jest jeszcze hobbyboss , tyle ,że w skali 1/48 - za 62 zł dostajesz model z kompletnym wnętrzem ,ładne detale ,składalność dobra . Jest jeszcze dragon , ale to już modele z wyższych półek cenowych , podałem Ci modele tanie ,ze względu na to , że tak jak ja , jesteś początkujący ,a jeżeli się coś zepsuje w tanim modelu to nie będzie jakaś wielka tragedia. Od razu polecam przejrzeć działy dla początkujących taki jak : Tajniki modelarstwa Na początek może to być klej z igłą firmy Revell . Farbki , idealne do pędzli , czyli Pactra . Rozcieńczasz wodą i gotowe . Mam nadzieję,że sobie coś wybierzesz i złapiesz modelarskiego bakcyla na dobre . Pozdrawiam PS: Polecam też zaopatrzyć się w narzędzia i szpachlówkę np: gunze , wamod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Na pierwszy model zdecydowanie Tamiya. I nie ma co przejmować się merytoryką za bardzo - na to przyjdzie jeszcze czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts