Jump to content

Pierwszy model - T-34

siemionchochriakow
 Share

Recommended Posts

Witam. Od pewnego czasu chodzi za mną pomysł by się pobawić w modelarstwo. Mój wybór padł na T-34. Czy móglby mi ktoś polecić jakiś konkretny model, najlepiej w skali 1:35, oraz jaki klej i farbę ? Pozdrawiam

Witam. Od pewnego czasu chodzi za mną pomysł by się pobawić w modelarstwo. Mój wybór padł na T-34. Czy móglby mi ktoś polecić jakiś konkretny model, najlepiej w skali 1:35, oraz jaki klej i farbę ? Pozdrawiam

Witaj na forum .

Interesuje Cie t-34 , tak więc polecam Ci zestaw Tamyia :

http://www.mojehobby.pl/products/T34-76-ChTZ-Ver..html

Cena nieduża , a tamyia daje Ci model ze składalnością porównywalną do klocków lego. Oczywiście w 1/35.

Masz jeszcze teciaka ze zvezdy :

http://www.mojehobby.pl/products/T-34-85-Soviet-tank.html

Cena ok 65 zł , składalnoścć taka sobie jak u zvezdy .

Jest jeszcze hobbyboss , tyle ,że w skali 1/48 - za 62 zł dostajesz model z kompletnym wnętrzem ,ładne detale ,składalność dobra .

Jest jeszcze dragon , ale to już modele z wyższych półek cenowych , podałem Ci modele tanie ,ze względu na to , że tak jak ja , jesteś początkujący ,a jeżeli się coś zepsuje w tanim modelu to nie będzie jakaś wielka tragedia.

Od razu polecam przejrzeć działy dla początkujących taki jak :

Tajniki modelarstwa

Na początek może to być klej z igłą firmy Revell .

Farbki , idealne do pędzli , czyli Pactra . Rozcieńczasz wodą i gotowe .

Mam nadzieję,że sobie coś wybierzesz i złapiesz modelarskiego bakcyla na dobre .

Pozdrawiam

PS: Polecam też zaopatrzyć się w narzędzia i szpachlówkę np: gunze , wamod