Skocz do zawartości

Universal Carrier I MK II Mortar Carrier 1:72 [ IBG Models ]

Is-7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Daaaaawno mnie nie było na forum- wiecie końcówka gimnazjum to trzeba było się trochę postarać i podciągnąć oceny.

Chciałem też zrobić sobie małą przerwę, odpocząć trochę, ale teraz już wracam.

Na pierwszy ogień poszedł Universal Carrier... Mam mieszane uczucia co do modelu. Niby ładnie wykonany, raczej nie było z nim większych problemów, minimalna ilość szpachli, ale to co w tym modelu jest najgorsze to gąski.... KTO WYMYŚLIŁ OGNIWKOWE GĄSIENICE W TAKIM MODELU !? Jako że ja rzadko składam 1:72 była to dla mnie przeprawa przez mękę, najpierw składanie, a później jeszcze więcej nerwów z układaniem ich na modelu. W końcu poddałem się i powiedziałem jak się ułożą tak będzie. Dołożyłem też ,,bobra"- siatkę maskującą - szmatę i worki z piaskiem.

Co do malowania to planuję normandię, bo nie wiem czy we Włoszech stosowano tą siatkę maskującą, jeśli tak to będą Włochy.

Poniżej kilka fotek, sorki za paprochy, ale dopiero jak zrobiłem fotki to je zauważyłem...

IMG_2131_zps73bead07.jpg

IMG_2130_zps6fb24199.jpg

IMG_2136_zps87507826.jpg

IMG_2127_zps8b3e6728.jpg

IMG_2126_zpsf682f1ff.jpg

Witam.

Daaaaawno mnie nie było na forum- wiecie końcówka gimnazjum to trzeba było się trochę postarać i podciągnąć oceny.

Chciałem też zrobić sobie małą przerwę, odpocząć trochę, ale teraz już wracam.

Ja to będę w tym roku przechodzić .

Na pierwszy ogień poszedł Universal Carrier... Mam mieszane uczucia co do modelu. Niby ładnie wykonany, raczej nie było z nim większych problemów, minimalna ilość szpachli, ale to co w tym modelu jest najgorsze to gąski.... KTO WYMYŚLIŁ OGNIWKOWE GĄSIENICE W TAKIM MODELU !? Jako że ja rzadko składam 1:72 była to dla mnie przeprawa przez mękę, najpierw składanie, a później jeszcze więcej nerwów z układaniem ich na modelu. W końcu poddałem się i powiedziałem jak się ułożą tak będzie. Dołożyłem też ,,bobra"- siatkę maskującą - szmatę i worki z piaskiem.

"Siedem-dwójka" ma swoje plusy i minusy . Btw ładnie Ci wyszło , tak więc czekam na więcej .

Pozdrawiam!