sushi79 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Witam. Po sporej przerwie związanej z urlopem, później problemami zdrowotnymi i stłuczką samochodowa(walka z ubezpieczalnia), w końcu powracam do modelu... na dzień dzisiejszy wygląda to tak,rama pomalowana na pomarańczowo(tamiya), zabudowałem ostatnie nadkole na klosze, doszły chromy ,baki i zacząłem walkę z silnikiem... pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2014 Bardzo fajnie! Ogladam dalej. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Jak dla mnie to pełen odlot . Cudowny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Ten pomarańcz, kabelki, paski z chromu- jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Sushi, teraz to mnie rozwaliles, rama, kolor i w ogole caloksztalt - kozacko to wyglada! Nad jedna rzecza sie tylko zastanawiam - nie twierdze, ze cos takiego nie istnieje, bo widzialem juz rozne nieprawdopodobne konfiguracje, ale czy ostatnia os przypadkiem tez nie powinna byc napedzana? Kiedys juz widzialem podobna kombinacje, ale w solowkach i w pdwoziach u Sisu, z tym ze u Sisu ostatnia os byla napedzana, oraz podnoszona, a naped odlaczany w pozycji uniesionej, ale w Scanii to wydaje mi sie ewenement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Tomku jak byłem jakieś 2 miesiące temu na show truck w Edynburgu właśnie taki zastaw Scanii był, dla mnie to tez trochę dziwne bo jednak to ciężki osprzęt ...ale jak tak było ... Edytowane 3 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 No wlasnie, ciezki ciagnik i tylko jedna os napedzana, ale spoko, rozumiem, tak zapytalem z ciekawosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Share Napisano 16 Listopada 2014 Witam. Kolejna aktualizacja prac na modelem. został ukończony silnik oraz sklejona kabina i jak to u mnie wycięte drzwi, całość pomalowana a także doszły kalki na kabinę. Tak to wszystko wygląda.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 posejdon pozamiatał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1234 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Powiedz mi z jakiej str zamawiałeś dodatki z KFSu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Share Napisano 16 Listopada 2014 Bez pośrednio od nich http://www.kitformservices.com/ A co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Genialne Sushi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 17 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2014 Świetny! Będzie rakieta coś czuję :-) pozdrawiam i oglądam dalej. Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2014 Tylko doszlifuj przejścia kalkomanii bo krawędź filmu z kalkomanii widać... reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Greif doszlifuje ,ale wiesz to są kalki robione prze zemnie wiec wiesz.. inna jest grubość kalek niżeli oryginalna,ale i tak już są o 100% lepsze od ostatnich .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Witam. Za dużo się nie dzieje z model z braku czasu, ale coś tam zawsze podłubie. Na obecna chwile tak to wygląda.. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Idzie ci to wspaniale Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Kurde Sushi,....brak mi slow,....wspanialy efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Witam. Kolejna mała aktualizacja ale ile wnosząca ... zrobiłem środek, z jedna kanapą ,na kanapie jak widać magazyn do poczytania(magazyn TMW na którym jak widać widnieje model tomeka6...gratulacje!!!!!) następnym etapem było dopasowanie drzwi i jak zwykle trochę się na pociłem aby było idealnie..ale zawsze można się do czegoś doczepić.. a na koniec dla lepszej motywacji zacząłem prace nad HIAB POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Piękne wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Robisz piękny model, ale troszkę cię nie rozumiem. Tyle wysiłku włożyłeś w dotychczasową pracę, a na deskę rozdzielczą nakleiłeś kalkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Wiem wiem, źle to wygląda, przy następnym model zmienię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witam. Taka mała przedświąteczna aktualizacja.. drzwi zostały pomalowane i doszły kalki, chciałem aby na drzwiach było skromnie ,wiec logo firmy i nr tel oraz fax. Lusterka aby się trochę tonowały z czarnymi kalkami pomalowane zostały na czarno. a także zrobiłem zabudowę pod dodatkowy stopię.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STI22B Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Projekt naprawdę ciekawy i godny uwagi, rewelacyjnie wykonana instalacja, ale coś mi nie gra z tą nadbudówką na dachu kabiny: połączenie tego elementu z resztą kabiny wygląda na nierówno zalane klejem i polakierowane ? Problem ten raczej nie jest kwestią tylko tych dwóch zdjęć, ponieważ powtarza się na wszystkich, na których jest widoczny ten szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 A wiec tak, jeśli chcesz mogę nawet wysłać Ci model i zobaczysz że nie ma ani kropli kleju ani lakieru bo kabina nie była lakierowana. Ale widzę że kolejny forumowicz który szuka rewanżu i szuka i szuka a może coś znajdzie, wiec to był mój ostatni wpis, bo jeśli ktoś nie godzi się z tym że ktoś mu coś pokaze-zapyta, poprosi o wytłumaczenie to po co jest na tym forum? Zachowałeś się jak politycy w Pl, oko za oko ząb za ząb, skoro ja coś Ci pokazałem to Ty szukasz czegoś żeby się odgryźć. Widzę że boli Ci jak ktoś coś Ci pokaże że coś jest nie tak... No cóż taka chyba polska przypadłość że negatywów się nie przyjmuje... tu na tych zdjęciach widać dokładnie jak to jest "zalane klejem lub lakierem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi