Skocz do zawartości

Scania R620 8x2 + HIAB + Heavy Duty Trailer

sushi79

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak, jeśli chcesz mogę nawet wysłać Ci model i zobaczysz że nie ma ani kropli kleju ani lakieru bo kabina nie była lakierowana. Ale widzę że kolejny forumowicz który szuka rewanżu i szuka i szuka a może coś znajdzie, wiec to był mój ostatni wpis, bo jeśli ktoś nie godzi się z tym że ktoś mu coś pokaze-zapyta, poprosi o wytłumaczenie to po co jest na tym forum? Zachowałeś się jak politycy w Pl, oko za oko ząb za ząb, skoro ja coś Ci pokazałem to Ty szukasz czegoś żeby się odgryźć. Widzę że boli Ci jak ktoś coś Ci pokaże że coś jest nie tak... No cóż taka chyba polska przypadłość że negatywów się nie przyjmuje...

tu na tych zdjęciach widać dokładnie jak to jest "zalane klejem lub lakierem"

20141231_164115_zpscaeebdba.jpg

20141231_164131_zps168c2dfc.jpg

Hola, hola Kolego widzę, że to raczej Ty zachowujesz się jak polityk z PI czy PO, wszystko jedno skąd. Ja grzecznie odpowiedziałem na Twoje pytanie/wątpliwość i wszystko gra, ale widzę, że jak ja pozwoliłem sobie na wątpliwość to od razu krzyczysz, że zostałeś zaatakowany.

Skoro twierdzisz, że elementy są połączone wzorowo, to ja Ci wierzę, choć chyba musisz przyznać, że większość zdjęć, które pokazałeś na forum wzbudza wątpliwości co do tego szczegółu.

A wiec tak, jeśli chcesz mogę nawet wysłać Ci model i zobaczysz że nie ma ani kropli kleju ani lakieru bo kabina nie była lakierowana.

To jeśli można, to chciałbym zapytać czy kabina na pewno nie była lakierowana ???

• Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

kabina na 1000% nie była lakierowana mogę dać sobie ja....obciąż ze nie była lakierowana. A kto kogo pierwszy za atakował?? ty ripostą, a u kogo jeszcze wzbudza wątpliwość ten szczegół??jako ty się przyczepiłeś do tego... to tak już jest jak wszyscy głaszczą jest ok ale jak już ktoś coś znajdzie to trzeba mu odpowiedzieć..

kabina na 1000% nie była lakierowana mogę dać sobie ja....obciąż ze nie była lakierowana. A kto kogo pierwszy za atakował?? ty ripostą, a u kogo jeszcze wzbudza wątpliwość ten szczegół??jako ty się przyczepiłeś do tego... to tak już jest jak wszyscy głaszczą jest ok ale jak już ktoś coś znajdzie to trzeba mu odpowiedzieć..

Czyli kabina fabrycznie była wykonana z pomarańczowego plastiku przez firmę Italeri ???

sushi79 w związku z sylwestrem życzę Ci Szczęśliwego Nowego 2015 Roku, dużo modeli do sklejania, satysfakcji z modelarstwa i czego tam sobie sam życzysz.

PS. Walnij "lufę" i wrzuć na luz, bo naprawdę nie warto. Przepraszam, że w ogóle pozwoliłem sobie zapytać. Pozdrawiam

kabina jest wykonana z niebieskiego plastiku, była pomalowana białym podkładem a następnie pomarańczowym z aero.....godziny nauki malowania aero oraz odpowiednie rozcieńczenie farby pozwoliły mi uzyskać taki efekt .

STI22B również życzę wszystkiego dobrego w następnym roku ,aby nadchodzący rok nauczył nas jeszcze więcej w tej dziedzinie.

• 2 weeks later...

Kabina jest ok, dlaczego odnosisz wrażenie ze jest coś nie tak? Może odnosisz takie wrażenie bo nie pisałem o tym wcześniej ale na dół kabiny (zderzak) została przyklejone listwa która powoduje że przód wygląda jak by nisko stał nad ziemią...

Aż sprawdziłem... Bo ludzkie oko jest mylne i jest ok, może to widać tak na zdjęciu ale dał był sobie rękę uciąć ze jest ok. Dziękuję za czujność bo widzę że jakieś zainteresowanie tematem jest, dziękuję również za opinie.Mark co do galerii to będzie raczej razem z naczepą i jak mi się uda to z małym bonusem.

Sushi, rozje......l mnie ten model, definitywnie jeden z najfajniejszych modeli jakie widzialem, tak trzymaj!

Juz Ci tłumacze o co chodzi z łapami, firma która zrobiła model HIAB czyli KFS zrobiła go z zamysłem ze łapy mają być wyciągnięte, nawet bez paneli między osiowych nie chowają się, po wsunięciu do końca i tak wystają..

Czy to jest naczepa z Revella? Wydaje mi sie, ze bedzie troche mizernie wygladac przy tak "wypasionym" ciagniku . Moim zdaniem byloby lepiej jakbys sie pokusil na jakies wieksze przerobki, tzn. zrobil ja dluzsza, moze dodal czwarta os, wtedy byloby wrecz idealnie, ale to tylko moje zdanie. Szacun za okablowanie .