jejfan1 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Czołem wam Mam dwa pytania odnośnie przerobieniu modelu Italeri Elephant w skali 1:35, a mianowicie: 1. Jak wykonać kręcące się koła bez żadnych oporów? 2. Czy nada się elektronika ze starego samochodu? Jak ze skręcaniem? I jak stworzyć kręcące się przednie koła napędowe? Mój pomysł był taki żeby zrobić napęd tylko na przednią "oś". I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Każda odpowiedź/ link będzie na wagę złota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 ... serio pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Dzięki za odpowiedź A co do tego 1 pkt. to należy to zignorować. Ot takie tumanowskie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi