jejfan1 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Czołem wam Mam dwa pytania odnośnie przerobieniu modelu Italeri Elephant w skali 1:35, a mianowicie: 1. Jak wykonać kręcące się koła bez żadnych oporów? 2. Czy nada się elektronika ze starego samochodu? Jak ze skręcaniem? I jak stworzyć kręcące się przednie koła napędowe? Mój pomysł był taki żeby zrobić napęd tylko na przednią "oś". I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Każda odpowiedź/ link będzie na wagę złota Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 ... serio pytasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy z wąsami Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jejfan1 Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Dzięki za odpowiedź A co do tego 1 pkt. to należy to zignorować. Ot takie tumanowskie pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts