jejfan1 Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Czołem wam Mam dwa pytania odnośnie przerobieniu modelu Italeri Elephant w skali 1:35, a mianowicie: 1. Jak wykonać kręcące się koła bez żadnych oporów? 2. Czy nada się elektronika ze starego samochodu? Jak ze skręcaniem? I jak stworzyć kręcące się przednie koła napędowe? Mój pomysł był taki żeby zrobić napęd tylko na przednią "oś". I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Każda odpowiedź/ link będzie na wagę złota Pozdrawiam Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Cytuj
jejfan1 Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 I tu pojawił się problem ze skręcaniem. Rozwiązaniem "problemu ze skręcaniem" jest osobny/niezależny napęd na każdą z gąsienic - jak w normalnym pojeździe gasienicowym. Najprościej zrealizować to poprzez dwa identyczne silniczki elektryczne (lewy i prawy) Dzięki za odpowiedź A co do tego 1 pkt. to należy to zignorować. Ot takie tumanowskie pytanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi