SzymczaS Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Witam,to mój pierwszy warsztat na forum,proszę także o wskazówki dotyczące budowy. A teraz unboxing: I dzisiejsze postępy : I mam pytanie-czy pomalować podłogę i wnętrze kolorem 66 czy raczej kolorem bazowym 67? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Model dość uproszczony, ale na poczatek Tamka jest wg mnie najlepsza. Widać mały wyciek kleju na ostatnim zdjęciu. W tym miejscu jest to mało widoczne, ale na innych częściach uważaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Wyciek jest już usunięty,tylko zastanawiam się,czy użyć 66 czy koloru bazowego do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Zadbaj o odpowiednie tło dla swojego modelu przy robieniu fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 W jakim malowaniu chcesz wykonać swój model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Model jak na pierwszy raz w sam raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Model będzie malowany farbą 67,tj na Ostfront. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 A jakiej firmy te farby 66 i 67? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dokładnie,zawsze korzystam z Humbroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 "Zawsze sikasz przez zamknięty rozporek? ZAWSZE!" taka wcinka i przepraszam za dygresję. Od początku malowałem olejnymi. Kiedyś próbowałem pactrą ale za mało rzucała o podłogę po całym dniu malowania. Przez tyle lat tak się do nich przyzwyczaiłem, że nic innego mi nie pasuje. Ostatnio próbowałem z "nowymi" akrylami ale to nie jest to. "Zawsze malujesz humbrolami? Zawsze!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Racja,jutro wrzucę nową porcję zdjęć,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Przepraszam,że nie wstawiłem dzisiaj zdjęć,lecz miałem problem z aparatem i częścią tylnych drzwi modelu-otóż ułamał mi się kawałek zawiasu Jutro kupię Cyjanopan i spróbuję naprawić tą część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Witam,na początku przepraszam za moją długą nieobecność w tym warsztacie,lecz czas ją nadrobić. Na początek 4 zdjęcia z dotychczasowym postępem Za chwilę zabieram się za malowanie. Postanowiłem przenieść się z farb Humbrol na Vallejo Air,bardzo przyjemnie się nimi maluje,kolorem którego będę używać to 71052 German Grey. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Nikt się nie wypowie czy jest na razie w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Trochę słabe zdjęcia wiec mało widać. Polecałbym ci wymianę skrajników na metalowe. Ja dałem plastikowe i juz się dwa razy ułamały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi