oltrans Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Kolejny do kolekcji Tym razem to international lone star firmy moebius model Miał być kompletny ale brakowało tylnego zderzaka małych świateł kalek i blendy Dorobiłem brakujące elementy oraz dodałem klamoty do środka (cb radio papiery gazet i panele drewniane) koguty anteny kangur skrzynka na narzędzia i pare głupot Niestety przy projekcie ciągnika firma popełniła błąd chodzi o za dużą szczelinę po między klapą silnika a kabiną udało mi się to naprawić ale pokrywa silnika nie otwiera się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Mam pytanie odnośnie gazet , jakiś pudełek i innych pierdół , które można wstawić do kabiny, to się kupuje czy jest jakiś sposób na pozyskanie tego domowym sposobem ( drukarka?) . Model ciekawy tylko te chromy jakieś zabawkowe mi się wydają ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Ja robię je domowym sposobem Najczęściej drukuję potrzebne mi pierdoły a jak ma być jakiś kubek,teczka itp to robię z papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 cześć. tak oglądam Twój model i czytam wstęp do niego .."Niestety przy projekcie ciągnika firma popełniła błąd chodzi o za dużą szczelinę po między klapą silnika a kabiną udało mi się to naprawić ale pokrywa silnika nie otwiera się " piszesz że udało Ci się to naprawić...moim zdaniem nie naprawiłeś tego tylko z kepściłeś ...bo cały efekt tego modelu jest jak maska jest otwarta i widać piękny silnik,ja wolałbym zostawić model z otwarta maska a nie naprawiać szczelinę i zamknąć go na stale...wiec nie możesz mówić o naprawieniu bo nie naprawiłeś ,naprawione to by było wtedy gdyby maska się nadal otwierała.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Ja wole gdy na zewnątrz wszystko jest jak w orginale nawet kosztem zamkniętej pokrywy silnika W innych modelach wygląda to tak Miałem zostawić takie dziursko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Cofnąłeś maskę do tyłu i teraz też nie wygląda jak w oryginale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Teraz wygląda ja należy Modele w których maska się otwiera mają ogromną szczelinę których orginały nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 (edytowane) więc tak ..zdjęcie które wstawiłeś a twój model rożni się ogromnie...spójrz na zdjęcie prawdziwego a twoje zdjęcie nr3 licząc od góry, spójrz jak nadkole wraz z maska z chodzi się z nadkolem dolnym tworzy jedna linie u ciebie tego nie ma, jest to efekt cofniętej maski..przecież jeżeli miałeś za dużą szczelinę mogłeś ja nadbudować za poli..i po sprawie.. zdjęcie nr 5 od góry lub 3 od dołu..widać jak masz krzywo laskę lub zderzak z jednej strony (patrząc na zdjęcie to będzie z prawej )jest większa przerwa niż z lewej.. Edytowane 21 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Sushi79 - nie ma co - chłop idzie w zaparte Napisał, że zrobił dobrze i tak ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 W koncu jakas ciezarowka! Piekny model, jednak brak mi tu uszczelek w szybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Ja zrobiłem jak uważałem po prostu nie chciałem aby patrząc na niego rzucała na pierwszy rzut oka ta szpara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin30 Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 witam ma pytanie bo sam sklejam lonstara i moje pytanie jest jak zrobic by była brudny jak na prezentowanym modelu bardzo fajnie to wyglada porosze o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Witam Nie wiem jaką autor technikę zastosował, ale ten filmik może Ci pomóc uzyskać zakurzony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Ja robiłem to areografem uzyskuje się nim najlepszy efekt kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 W moim przypadku prawie każdy model wymagał albo przesunięcia kabiny do przodu/tyłu, albo wydłużenia siłowników (lub np tylko jednego siłownika), żeby maska dobrze się domykała. Myślę, że na 10 sklejonych modeli, to z tego co pamiętam osiem wymagało przeróbek. ps Bardzo podoba mi się efekt kurzu. Pędzelkiem niestety nie do uzyskania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Pędzelkiem natomiast można uzyskać ciekawy efekt błota np jak na moim 359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi