Stojkovic Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Powoli zmierzam do etapu podkładowania, stąd kawałki taśmy tamki, które założyłem by nie zedrzeć czarnej farby przez przypadek przy obróbce. Model na etapie warsztatu więc wszystko można jeszcze ew. popoprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Chyba ładnie przykleiłeś i zaszpachlowałeś łączenia skrzydeł i kadłuba, dobrze widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 "Beer cans" powinny być przyklejone od spodu, a nie na górze krawędzi natarcia. Chodzi ci zapewnie szanowny kolego o te dwie "łezki" na skrzydłach? Sprawdzę w instruklcji, ale chyba tak podawała jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 W instrukcji jest od spodu. Z resztą w realu też. Może warto poprawić. Jeszcze nie malowałeś. Skrajne pylony też Ci trochę lecą. Jeden w dół drugi w górę. Oba powinny być lekko w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Chyba ładnie przykleiłeś i zaszpachlowałeś łączenia skrzydeł i kadłuba, dobrze widzę? To, że warsztat może nie powala, nie oznacza, że nie biorę uwag na serio. Co więcej poprzednim razem było to przyłożone na sucho. Teraz musiałem podziałać po przyklejeniu delikatnie szpachlówką. W instrukcji jest od spodu. Z resztą w realu też. Może warto poprawić. Jeszcze nie malowałeś. Skrajne pylony też Ci trochę lecą. Jeden w dół drugi w górę. Oba powinny być lekko w dół. Dlatego wstawiam fotki bardzo warsztatowe. Poprawię jutro "Beer can-sy" co do pylonów (ale tego nazewnictwa nowego jest do przyswojenia w lotnictwie) to nie obiecuję że po raz 3 oderwę i przykleję. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Witam, Kolejna porcja relacji z postępów prac. Trzeba jeszcze popoprawiac malarsko przy kokpicie i ogonie gdyż zostały jeszcze ślady po maskowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Bardzo fajnie wyszła Ci dysza silnika, takie nieregularności, jakby efekty przepalenia - bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Coś jest nie tak z geometrią na "końcówkach skrzydeł"... Belki powinny być lekko w dół. Tu wygląda to tak jakby jedna była prosto a druga mierzyła w niebo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 A sprawdzałem to rano co z tymi skrzydłami nie tak, bo na zdjęciu wyszło pierońsko krzywo, a w realu nie ma tego efektu. Zgłupiałem normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 A sprawdzałem to rano co z tymi skrzydłami nie tak, bo na zdjęciu wyszło pierońsko krzywo, a w realu nie ma tego efektu. Zgłupiałem normalnie. Zdjęcia kłaMIOM... Tak jak telewizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Dziękuje za pomoc przy budowie i uwagi. Zapraszam do galerii. viewtopic.php?f=64&t=46998 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi