Messer Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Witam, Zaczynam kolejny tzw zimowy projekt. Model sam w sobie dobrze znany wielu osobom, ja ze swojej strony postanowiłem uzupełnić go o blaszki i maski HobbyDesign oraz o rewelacyjny silnik rb26dett HobbyDesign. Oprócz wspomnianych dodatków, mój model będzie hybrydą - połączeniem rajdowej wersji Clasonic z cywilem. Podwozie, zawieszenie, wnętrze i felgi z oponami pochodzą z wersji rajdowej, natomiast z cywila zapożyczyłem karoserię. Clasonic poszedł pod nóż już jakiś czas temu, stąd decyzja o zapożyczeniu kasty od cywilnej wersji. Ustawienie zawieszenia zostaje tak jak było. Clasonica kupiłem sklejonego, także całe podwozie i wnętrze zarazem jest do zmycia. W planach jest przebudowa komory i wnętrza, dodanie żywicznych kubełków ( kopie HobbyDesign ) i poprawki przy klatce. Kolorystyka można by rzec nudna i oklepana - grafitowa karoseria z candy red felgami + grafika na masce. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Nie czepiając sie a jedynie wprowadzając korektę merytoryczną...ważna w świecie do którego jest mi bliżej: Nissan R32 i rajdy? - pierwsze słysze...pewnie chodzi o wyścigi a to jak odróżnianie kleju od lakieru Potwierdzeniem jest kilka elementów samego pojazdu - koła ze śruba centralną (w rajdach nie używane, w wyścigach powszechne), felga typowo wyścigowa i klatka w sumie też daleka od takiej z auta rajdowego... Dlaczego poruszam temat? Jak to mawiają...skoro umiesz rozróżnić piłke nożną od koszykówki...a i tu i tu jest to gra w piłkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Nie czepiając sie a jedynie wprowadzając korektę merytoryczną...ważna w świecie do którego jest mi bliżej:Nissan R32 i rajdy? - pierwsze słysze...pewnie chodzi o wyścigi a to jak odróżnianie kleju od lakieru Potwierdzeniem jest kilka elementów samego pojazdu - koła ze śruba centralną (w rajdach nie używane, w wyścigach powszechne), felga typowo wyścigowa i klatka w sumie też daleka od takiej z auta rajdowego... Dlaczego poruszam temat? Jak to mawiają...skoro umiesz rozróżnić piłke nożną od koszykówki...a i tu i tu jest to gra w piłkę... I sie znowu zaczyna, a myslalem, ze swieta trwaja A na marginesie: Nissan R32 i rajdy? na szybko,od wujka g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Października 2014 Autor Share Napisano 27 Października 2014 Witam, Dziś karoseria dostała dwa kolory bazowe - gun metal z Vallejo na całość + chrome Vallejo na progi i dolne części zderzaków. Całość przykryta jedną warstwą bezbarwnego pod kalki. Tak to wygląda: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Boczny wydech i już mi się model podoba . Czy ja dobrze widzę jakąś bebeszke? P.s r32 i rajdy, czemu nie? kto bogatemu zabroni? Skoro ludzie driftują chociażby golfem (na światowym poziomie, a nie jakieś upalanie pod tesco) to dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Ja bym z pisaniem o tym Golfie uważał, bo wielki znawca i czepialski Thombike zaraz powie, że jak to Golfem, przecież to FWD Projekt zapowiada się bardzo fajnie, kolor też wyszedł fajnie, ale jak Cie znam na pewno jakieś fajne akcenty oprócz tych progów czy grafiti dojdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi