Jump to content

Nissan r32 Tamiya 1/24 + HobbyDesign

Messer
 Share

Recommended Posts

Witam,

Zaczynam kolejny tzw zimowy projekt. Model sam w sobie dobrze znany wielu osobom, ja ze swojej strony postanowiłem uzupełnić go o blaszki i maski HobbyDesign oraz o rewelacyjny silnik rb26dett HobbyDesign. Oprócz wspomnianych dodatków, mój model będzie hybrydą - połączeniem rajdowej wersji Clasonic z cywilem. Podwozie, zawieszenie, wnętrze i felgi z oponami pochodzą z wersji rajdowej, natomiast z cywila zapożyczyłem karoserię.

Clasonic poszedł pod nóż już jakiś czas temu, stąd decyzja o zapożyczeniu kasty od cywilnej wersji.

Ustawienie zawieszenia zostaje tak jak było.

sky322.jpg

sky321.jpg

sky32.jpg

Clasonica kupiłem sklejonego, także całe podwozie i wnętrze zarazem jest do zmycia.

W planach jest przebudowa komory i wnętrza, dodanie żywicznych kubełków ( kopie HobbyDesign ) i poprawki przy klatce.

Kolorystyka można by rzec nudna i oklepana - grafitowa karoseria z candy red felgami + grafika na masce.

Pozdrawiam

Messer

Nie czepiając sie a jedynie wprowadzając korektę merytoryczną...ważna w świecie do którego jest mi bliżej:

Nissan R32 i rajdy? - pierwsze słysze...pewnie chodzi o wyścigi a to jak odróżnianie kleju od lakieru

Potwierdzeniem jest kilka elementów samego pojazdu - koła ze śruba centralną (w rajdach nie używane, w wyścigach powszechne), felga typowo wyścigowa i klatka w sumie też daleka od takiej z auta rajdowego...

Dlaczego poruszam temat? Jak to mawiają...skoro umiesz rozróżnić piłke nożną od koszykówki...a i tu i tu jest to gra w piłkę...

Nie czepiając sie a jedynie wprowadzając korektę merytoryczną...ważna w świecie do którego jest mi bliżej:

Nissan R32 i rajdy? - pierwsze słysze...pewnie chodzi o wyścigi a to jak odróżnianie kleju od lakieru

Potwierdzeniem jest kilka elementów samego pojazdu - koła ze śruba centralną (w rajdach nie używane, w wyścigach powszechne), felga typowo wyścigowa i klatka w sumie też daleka od takiej z auta rajdowego...

Dlaczego poruszam temat? Jak to mawiają...skoro umiesz rozróżnić piłke nożną od koszykówki...a i tu i tu jest to gra w piłkę...

I sie znowu zaczyna, a myslalem, ze swieta trwaja

A na marginesie:

Nissan R32 i rajdy?

Nissan_Skyline+Skyline+R32+1992+Winner.jpg

Nissan_Skyline+Skyline+R32+1992+Winner+02.jpg

ppih0795.jpg

nissan-gtr400.jpg

na szybko,od wujka g.

Witam,

Dziś karoseria dostała dwa kolory bazowe - gun metal z Vallejo na całość + chrome Vallejo na progi i dolne części zderzaków.

Całość przykryta jedną warstwą bezbarwnego pod kalki.

Tak to wygląda:

grey2.jpg

grey1.jpg

grey3.jpg

Pozdrawiam

Messer

Boczny wydech i już mi się model podoba . Czy ja dobrze widzę jakąś bebeszke?

P.s r32 i rajdy, czemu nie? kto bogatemu zabroni? Skoro ludzie driftują chociażby golfem (na światowym poziomie, a nie jakieś upalanie pod tesco) to dlaczego nie?

Ja bym z pisaniem o tym Golfie uważał, bo wielki znawca i czepialski Thombike zaraz powie, że jak to Golfem, przecież to FWD :D

Projekt zapowiada się bardzo fajnie, kolor też wyszedł fajnie, ale jak Cie znam na pewno jakieś fajne akcenty oprócz tych progów czy grafiti dojdą