SzymczaS Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Witam,jako że warsztat z SdKfz 251 na razie sobie odpuściłem,postanowiłem zabrać się za budowę Panzera III ausf.L. Dzisiejsze postępy pracy: Podwozie zostało skończone,gdy złożę górę kadłuba będę pryskać podkład farbą Humbrol 66. A tak prezentuje się Panzer III na tle T-34/76 z wieżyczką ChTz. Jutro będę musiał kupić kartkę A2 ponieważ ta okazała się zbyt mała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Sprawdź reflektory powinny być zamocowane pionowo a wyglądają na pochylone do przodu, może to tylko złudzenie na zdjęciu. Mocowanie (wąsy) przedniej płyty dopancerzenia wygląda jak by do końca nie były przyklejone i lekko odstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Reflektory zostały poprawione,a kadłub wystaje z tego powodu,że został przyłożony na sucho Zdjęcie kadłuba,tylko dopasowane wraz z poprawionymi reflektorami: Koła przygotowane do malowania: Edit: Kadłub i koła zostały pomalowane,ale wstawiam tylko zdjęcia kadłuba Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Reflektor Notek masz odwrotnie zamontowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 No tak,dopiero teraz zauważyłem Dziękuję za poprawienie mojego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Jako że aerograf ma awarię,projekt Panzer III jest na razie zatrzymany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Jutro aerograf wraca z naprawy,tak więc we wtorek psiknę podkład drugi raz i wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Ech,widzę że jest małe zainteresowanie moim warsztatem,a szkoda,liczyłem na podpowiedzi doświadczonych modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Dziękuję że mnie obserwujesz,z uwagą śledzę również Twoje warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Wszyscy czekamy na malowanie. Na etapie pdokładu jedyne co można powiedzieć, to czy technicznie model jest dobrze złożony. Na razie jest wszystko ok prócz wspomnianego światła. Pokaż jakie malowanie wybrałeś, a na sto procent ktoś coś podpowie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Zastanawiałem się nad malowaniem zimowym,tzn lekko spryskać białym kolorem na podkład,żeby ciemnoszary prześwitywał,no i podstawka ze śniegiem do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Witam,warsztat niedługo zostanie uaktualniony,ale czekam teraz na przesyłkę od kol. rhinoceros z gąsienicami,które się zgubiły,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Co do podstawki i malowania zimowego to skaczesz na głęboka wodę, może na początek spróbuj czegoś łatwiejszego np. malowanie jak zacząłeś z modulacją i brudzeniem a podstawka to może trochę trawy i jakiejś drogi. Sam teraz robię zimowe malowanie i czeka mnie zimowa podstawka i już mam problemy a też jestem początkujący. Wrzuć fotki złożonego czołgu nawet bez gąsienic (ja gąsienice zakładam dopiero na sam koniec do brudzenia pigmentami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Witam,oto kolejna porcja zdjęć,malowanie na kolor biały już gotowe,wystarczy jeszcze pomalować bandaże kół,przetrzeć kadłub kolorem ciemnoszarym w paru miejscach i na wieży.Ale to później,teraz czas na zdjęcia Jutro zabieram się za malowanie bandaży kół i przetarcia,i może parę obić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Jak masz kołą przyklejone (choć pewno na wcisk z tulejkami) to farbę zrób dość rzadką i jak dodtkniesz powierzchni bandaża to o na się rozpłynie dookoła felgi. A jak masz je luźne to najlepiej pomalować aero (chyba że malujesz pędzlem to patrz wcześniej) na kolor gumy a potem użyć masek i malować felgi. Tak właśnie robiłem w swoim shermanie. Na etapie malowania przydąłyby się fotki lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Koła zostały już pomalowane,ale dzięki wielkie za podpowiedź,na pewno ją wykorzystam. Jutro natomiast zacznę go przecierać suchym pędzlem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi