Skocz do zawartości

Pzkpfw.III Ausf.L,Tamiya

SzymczaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jako że warsztat z SdKfz 251 na razie sobie odpuściłem,postanowiłem zabrać się za budowę Panzera III ausf.L.

Dzisiejsze postępy pracy:

P1080242_zps1f1b6511.jpg

Podwozie zostało skończone,gdy złożę górę kadłuba będę pryskać podkład farbą Humbrol 66.

P1080246_zps12a3ccc1.jpg

A tak prezentuje się Panzer III na tle T-34/76 z wieżyczką ChTz.

P1080248_zpsa0ad1bae.jpg

Jutro będę musiał kupić kartkę A2 ponieważ ta okazała się zbyt mała

Pozdrawiam

Reflektory zostały poprawione,a kadłub wystaje z tego powodu,że został przyłożony na sucho

Zdjęcie kadłuba,tylko dopasowane wraz z poprawionymi reflektorami:

P1080252_zpsbcbf9c9a.jpg

P1080251_zps4968e250.jpg

P1080250_zps70671078.jpg

Koła przygotowane do malowania:

P1080254_zpsb3c2796b.jpg

Edit:

Kadłub i koła zostały pomalowane,ale wstawiam tylko zdjęcia kadłuba

P1080256_zps2a13397a.jpg

P1080257_zpsc7ce65be.jpg

P1080259_zps774cb687.jpg

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

Wszyscy czekamy na malowanie.

Na etapie pdokładu jedyne co można powiedzieć, to czy technicznie model jest dobrze złożony. Na razie jest wszystko ok prócz wspomnianego światła.

Pokaż jakie malowanie wybrałeś, a na sto procent ktoś coś podpowie itp.

• 4 weeks later...

Co do podstawki i malowania zimowego to skaczesz na głęboka wodę, może na początek spróbuj czegoś łatwiejszego np. malowanie jak zacząłeś z modulacją i brudzeniem a podstawka to może trochę trawy i jakiejś drogi. Sam teraz robię zimowe malowanie i czeka mnie zimowa podstawka i już mam problemy a też jestem początkujący. Wrzuć fotki złożonego czołgu nawet bez gąsienic (ja gąsienice zakładam dopiero na sam koniec do brudzenia pigmentami).

• 2 weeks later...

Witam,oto kolejna porcja zdjęć,malowanie na kolor biały już gotowe,wystarczy jeszcze pomalować bandaże kół,przetrzeć kadłub kolorem ciemnoszarym w paru miejscach i na wieży.Ale to później,teraz czas na zdjęcia

P1080270_zps1236fae4.jpg

P1080271_zps56abac28.jpg

P1080273_zps6c71fd39.jpg

Jutro zabieram się za malowanie bandaży kół i przetarcia,i może parę obić. Pozdrawiam

Jak masz kołą przyklejone (choć pewno na wcisk z tulejkami) to farbę zrób dość rzadką i jak dodtkniesz powierzchni bandaża to o na się rozpłynie dookoła felgi. A jak masz je luźne to najlepiej pomalować aero (chyba że malujesz pędzlem to patrz wcześniej) na kolor gumy a potem użyć masek i malować felgi. Tak właśnie robiłem w swoim shermanie.

Na etapie malowania przydąłyby się fotki lepszej jakości.

Koła zostały już pomalowane,ale dzięki wielkie za podpowiedź,na pewno ją wykorzystam. Jutro natomiast zacznę go przecierać suchym pędzlem. Pozdrawiam