afi21 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Witam jestem poczatkujacym i kompletuje sobie swoj warsztat po troszku. Zakupy robie w sklepie MojeHobby, mam juz podstawowe narzedzi typu nozyki, pensety, kleje, lakier sidolux i cleanlux ale z chemii potrzebuje jeszcze najwazniejszych specyfikow takich jak farby i tutaj moja prosba dla doswiadczonych bardziej niz ja kolegow. Panowie podajcie jakie kolory z gamy Vallejo powinienem sie zaopatrzyc na poczatek tak zeby pomalowac jakis przecietny model wojskowy. Wiem ze kazdy model ma przypisane kolory w instrukcji ale problem jest w tym ze jestem poza granicami polski a mam mozliwosc przywozu tutaj zakupow wiec chcialbym jak najwiecej rzeczy nakupic na poczatek. prosze o podanie jakis podstawowych kolorow ktore czesto sa wykorzystywane w pancerce, moze kolo 10 kolorow na poczatek. Poza tym zakupilem takie rzeczy jak: Rozcienczalnik womoda zmywacz do akryli wamoda white spirit podklad Mr. Surfacer 1200 rozcienczalnik do podkladu Mr.Color Thinner Co jeszcze polecilibyscie lub cobyscie zmienili w tym zamowieniu prosze o podpowiedzi naprawde mi zalezy na waszych radach i podpowiedziach poniewaz czytalem mnostwo postow na ten temat i mam kompletny mentlik w glowie wiem tylko tyle ze chce farby akrylowe i z tej firmy. Aha i jakies pigmenty jescze moze by dodac bardzo prosze o pomoc w wyborze potrzebnych rzeczy. Z gory serdecznie dziekuje za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam afi21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afi21 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 i co ??? Zadnej pomocy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Ciężko coś doradzić nie wiedząc co masz zamiar lepić. Jaka epoka, kraj ? Malujesz aerografem czy pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afi21 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Mam zamiar malowac i pedzlem i aerografem a epoka to glownie II WS pancerka glownie wojska niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afi21 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Naprawde ogrom odpowiedzi niema co mozna liczyc na wasza pomoc jako poczatkujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Witaj. Z chęcią wielką pomógłbym Ci ale niestety na hitlerowskiej pancerce II wojennej to ja się nie za bardzo znam (co innego pustynne z Operation Desert Storm1991 ) wiem że w początkowym okresie tak do 1943 sprzęt malowany był kolorem Panzer Grau późniejsze pojazdy malowane były gelb kolor bazowy a na to grun i braun.Na stronie sklepu musisz wejść w paletę lifecolora i sobie dopasować .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 nikt nie wie co dokładnie chcesz kleić.Przecież w pierwszym poście dostajemy bardzo precyzyjne informacje:przecietny model wojskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afi21 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Spotter wielkie dzieki za podpowiedz niby to takie proste a nie wpadlem na to poprostu za duzo czytalem forum i mialem taki metlik w glowie ze na to nie wpadlem. Kilka kolorow zamowilem ktore wydawaly mi sie potrzebne a reszte zamowie nastepnym razem jak skorzystam z podpowiedzi Spotter-a a i moze jakis nowy model do tego czasu sie pojawi wiec tam tez cos bedzie opisane. Dziekuje za odpowiedzi i licze na kolejne gdy bede ich potrzebowal pozdrawiam afi21... PYRSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi