Stilgar Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 no i stało się; co prawda jedna "naklejka" wygrała bitwę, ale wojne ostatecznie wygrałem ja. Kalki położone, nie z takim efektem z jakim bym chciał ale cóż.....trening czyni mistrza. a oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Fajna relacja ;) Powiem Ci, że kalki wyszło moim zdaniem ok. Osobiście sam wczoraj nakładałem kalkomanie pierwszy raz i efekt jak by to powiedziec...... marny :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Z tych zdjęć widać ze kalkomanie bardzo dobrze leżą. Uzywałeś do tego Set & Sol ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 MiloszKr Otóż nie ( wsumie nie wiem co to jest nawet). Próbowałem znaeść na forum jakieś podpowiedzi apropos tych "specyfików' ale, albo za słabo szukałem, albo źle szukałem. W każdym bądź razie skończyło się na wodzie z dodakiem płynu, chusteczką higieniczną, i mocno spoconym czołem. ps. dzięki wszystkim za pozytywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_fajga Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 A czym planujesz lakierować? Niektóre lakiery nie "współpracują" z kalkomaniami i potrafią je zniszczyć. Gunze robi specjalny lakier do pokrywania właśnie kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 w obecnym stadium (na zdjęciach) osłonki są polakierowane emalią uniwersalną, bezbarwną champion. Jednak najpierw zrobiłem próbę ( została kalkomania z obęczy kół, których nie wykorzystam). Później jedna warstwa "szybka" i druga już troszkę grubsza. Maluje i lakieruje sprayem, ponieważ nie dojrzałem póki co do takich urządzeń jak areograf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Witam Przeczytałem cały watek od początku i powiem, że jak na pierwszy model to całkiem dobrze sobie poczynasz. Fakt kilka drobnych błędów i niedoróbek jest, ale jak na pierwszy raz to jest jak najbardziej pozytywnie. Mam tylko jedno ale: Kolor owiewek powinien mieć chyba bardziej metaliczny odcień. Na zdjęciu wygląda jakby to był taki zwykły niebieski. No ale może się mylę No i życzę powodzonka w kończeniu pierwszego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 zgadza się nie jest to ten niebieski co powinien być, ale jak już wspomniałem na początku chciałem zobaczyć czy wogóle rusze jakoś z miejsca , jest to dla mnie raczej zapoznanie się z modelarstwem niż kreatywna rekreacja. Zobaczymy jak to się potoczy dalej następny model będę się starał zbliżyć bardziej do oryginału, ale najpierw muszę uporać się z tym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 7 Listopada 2007 Autor Share Napisano 7 Listopada 2007 kolejnym etapem budowy : zawieszenie przednie. koło maźnięte farbą (kalki nie chciały współpracować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 8 Listopada 2007 Autor Share Napisano 8 Listopada 2007 dzisiaj postanowiłem postawić Hondę na koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Jak dla mnie rewelacja. Chyba będę musiał wiąść na warsztat jakiś motocykl. Może w konkursie zimowym...ale to sie jeszcze zobaczy. Kładłeś werniks na kalki, bo jakoś się tak mało świeci, może to wina zdjęcia. Oby tak dalej i czekam na resztę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 A miałem dzisiaj finiszować a tu klops. położyłem ostatnią warstwę lakieru i.... z osłonek zrobiła się łuska. poczekam aż dobrze wyschnie i postaram się to zetrzeć papierkiem ojojoj tylko, że to kurcze na kalkomani się stało zobaczymy.... i tak go do końca pociągnę. Wszak jak się bawić to się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 No całkiem nieźle tobie idzie. Fakt, kilka niedoróbek jest, troszkę niewyraźne zdjęcia, ale jak na pierwszy raz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 model zakończony. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Tak byłem juz tam i widziałem Powinieneś kilka fotek jak stoi bez osłon też tam umieścić, bo naprawdę fajnie to wszystko wykonałeś. Jeszcze raz gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi