Stilgar Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Witam zaczynam popełniać pierwszy w mojej karierze modelarskiej (w modelach plastikowych jestem dosłownie raczkujący szkrabik, ale cóż jak zabawa to zabawa) modelik. A oto co się udało upocić: silniczek w częściach złożony i ...domalowany Tak mnie intrygował ten napis na silniczku, że postanowiłem go uwydatnić przez maźnięcie kolorkiem. Wiem, że nie jest to ...jak kazali w instrukcji, ale nie mam zamiaru się kurczowo trzymać takowej, ponieważ jest to model dla mnie czysto szkoleniowy i napewno nie wystrzegę się błędów, więc nie przykuwam do tego wielkiej wagi... mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edler Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Silnik bardzo ładny.Czysto pomalowany i ten napis taki miodny :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voseba Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Witam. Widać miejsce łączenia elementów składających się na blok silnika. Czepiam się. Pozdrawiam. Voseba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted October 29, 2007 Author Share Posted October 29, 2007 Edler- dzięki za miłe słowa.Voseba no z silniczkem już nic nie zrobię, ale dzięki takim "czapianiem się" będę wiedział na co zwracać uwagę w przyszłości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voseba Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Wydaje mi się, że jest to modelarski elementarz, dlatego się czepiam takich spraw. Pozdrawiam.Voseba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted October 29, 2007 Author Share Posted October 29, 2007 ok. następnie w planie są osłona silnika, owiewka, zestaw posiadał wydaje mi się "pomalowane elementy osłon, no ale ...te łączenia... coś mi się zdaje, że one będą mnie prześladować przez dłuugie lata..... narazie poszpachlowane i maźnięte podkładem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted October 30, 2007 Author Share Posted October 30, 2007 zainteresowanie widzę niewielkie, ale cóż jedziemy dalej "grosz do grosza i będzie kokosza" jakie zaawansowanie takie zainteresowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Nie prawda , motorek super , śledze relacje od początku i myśle ze rownież do konca Powodzenia w dalszym montażu PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edler Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Model obserwuje ale nie pisze bo mi sie palce zmecza :P motory są za małe gdyby to była ciężarówka to odrazu inaczej :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Silniczek bardzo ładny...podoba mi się łańcuch...wszystko czysto pomalowane...jak na razie super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 codziennie po jednym elemencie i model całością będzie..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 No narazie prace idą całkiem nieźle Mnie się podoba i oby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volsebix Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Niezle CI idzie. A tak BTW Lancuch CI pekl ?? Mi w mojej no 46 RC211V pekl i wyglada tak samo tzn przy malym kole zebatym przesuniecie, :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Silniczek pięknie wygląda , ładnie pomalowany dopracowany . PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted November 1, 2007 Author Share Posted November 1, 2007 volsebix nie łańcuszek sam musiałem cyknąć żeby potem go przełożyć przez tylny wahacz, ale z wpadek to po położeniu lakieru na obręcz koła kalka zrobiła fiku miku i jej nie ma. Przeszlifowałem całą felgę i (narazie próbnie pomalowałem, żeby zabaczyć czy efekt będzie podobny, tylko muszę kolor domieszać i pomaluje tak jak być powinno. W przednim kole od razu pomauje obręcze bo pewnie sytuacja będzie podobna. a tak na marginesie dziękuje wszystkim za miłe słowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volsebix Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Ja nie mialem tego problemu , bo felgi mam pomaranczowe. :-) Ale kalki na opony "Michelin" i "Pilote" nie daly sie nalozyc. :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamit Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Bardzo ładnie Ci idzie!! Podobają mi się te wszystkie szczegóły, które dopracowujesz.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hmmm... My się tutaj za bardzo nie wypowiadamy, bo nas zatkało Bardzo ładnie Ci idzie jak na jeden z pierwszych modeli Cały czas śledzę relację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr 30 Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Model SUPER.Zaklepałem sobie Yamaha Y2r 500 z Hellera.Zobaczymy jaki mi wyjdzie Twoj jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Bardzo ładnie Ci wszystko wychodzi i wygląda lux.Dobre szczegóły Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Jako, że czwartek wolnym od pracy był...postanowiłem "ubrać" silniczek w ramę + mała kosmetyka. Jestem mocno zmotywowany Waszymi opiniami jednakże "nie chwalmy dnia przed zachodem słońca" ponieważ przedemną ciężkie zadanie mianowicie kalkomanie W tej sytuacji udaje sie na małe co by nabrać spokoju i pewności..... W niedziele powinno być wszysko jasne. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted November 4, 2007 Author Share Posted November 4, 2007 w międzyczasie powstał stojaczek do Hondy, więc trzeba było ją postawić (no może mniejszą połowę rcv-ki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiloszKr Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Coraz Ciekawiej zaczyna wyglądać ten motorek. Mimo że dwa kułka jakoś nie przykuwają mojego zainteresowania to motory klasy GP 500 jaknajbardziej. Widać że model ma wiele możliwości i można go bardzo precyzyjnym zrobić ze względu na skalę. Pozdrawiam i siąde gdzieś z boku i będę obserwował Twoje poczynania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_fajga Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Widac szew na tylniej oponie. Można go zeszlifowac papierem ściernym. Przedtem jednak warto oponkę włożyc do zamrażalnika na kilka godzin... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilgar Posted November 4, 2007 Author Share Posted November 4, 2007 oponka już odwiedziła zamrażalnik, była potraktowana papierem wodnym a szew jak był tak jest (teraz w postaci cienkiej błyszczącej nitki).Odniosłem nawet wrażenie, że idzie on przez cały przekrój opony. Cała opona matowa po szlifowaniu a po obwodzie na śroku ta "niteczka"chyba to tak już zostawie, ponieważ naklejki na oponie mogą nie wytrzymać ponownej wizyty w klimacie wiecznej zimy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts