Tomek Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Go Stryker, go Stryker... Żebym ja mógł "Go "ze Strykerem zrobić, to Trumpek musi go najpierw wydać. Ale zapowiedziany jest na ten rok, więc czekam z niecierpliwością. No to nie ma co gdybać o złomie z Wietnamu... A co Dormitorze, planujesz może dołączyć się do miniprojektu OIF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 Nie mogę dołączyć do projektu OIF: a) musiałby trwać 2-3 lata , b) raczej nie posiadam odpowiedniego sprzętu, no, mam Humvee sztuk 2, ale one do innych celów. Jakbyście robili współczesne wojsko polskie to już chętniej Ten Stryker chyba będzie, czy w Norymberdze nie pokazywali prototypu? PS. Pociski z półcalówki to my z Rambo łapiemy w zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 Jakbyście robili współczesne wojsko polskie to już chętniej Tomek, ruszymy z Leopardami, przy naszej szybkości budowy wielu zdąży dołączyć z innymi modelikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Byłem wczoraj na konkursie we Wrocławiu i czy ja dobrze widziałem, że to był Twój Plavi Grom tam wystawiony Patisonie? mam Humvee sztuk 2, ale one do innych celów Czyżbyś chciał je na polskie przerobić? Co do Humvee, to na wzmiankowanym konkursie było wystawionych kilka sztuk Dragonów w 1/72 i muszę przyznać, że miłe wrażenie robią na żywo. Wcale nie są mniej dokładne niż mój Hummer z Italeri w 1/35. A już koła mojego to się nawet do tych z Dragona nie umywają. Pewnie więc się nie oprę i kiedyś sobie takiego maluszka zafunduję, zwłaszcza, że M1114 w 1/35 nie ma (jest niby żywiczna konwersja MIGa, ale to nie dla mnie). Tomek, ruszymy z Leopardami, przy naszej szybkości budowy wielu zdąży dołączyć z innymi modelikami. Racja Gulusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Tomku, jednego Humvee (mam zestaw Revella 3137) - M1025 chcę zrobić w polskich barwach, ale nie z Iraku, a taki co na naszej ziemi stacjonuje, czyli wychodzi na to, że coś z parku Bielskiego Batalionu Desantowo-Szturmowego to być powinno. Tak więc gdyby współczesne wojsko polskie stało się tematem projektu to zapewne by się nadał i bym go robił Modele Dragona też mi się podobają, za to koła revellowskich humvee są krytykowane jako zbyt małe... Porównanie jest tu: http://www.ontheway.org.uk/articles/HumveeWheelCompare.htm Drugiego umyśliłem sobie w cywilnym zastosowaniu zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 22 Maja 2006 Autor Share Napisano 22 Maja 2006 Byl, drugie miejsce w juniorze w pancerce 1:35 zajalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Co ci sędziowie ślepi? Z taką drogą nie leżącą w planach 2 miejsce? Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 23 Maja 2006 Autor Share Napisano 23 Maja 2006 Przywiozlem go bez podstawki, zeby sobie wstydu nie narobic ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Przedwczoraj na Andre's Russian 1:72/1:76 scale AFV page pojawiły się fotki chorwackiego T-55 oznaczonego GROM. Warto obejrzeć bo bardzo ładny model wyszedł: http://www.smallafv.nn.ru/kits/ace_t-55ayug.html Nawet nie wiedziałem, że ACE daje kalki na wersję chorwacką. Na stronie producenta modelu są 3 fotki chorwackich czołgów (m.in. GROM i MARINA) i jeden jugosłowiański: http://www.acemodel.com.ua/?p=model&id=143&s=&l=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 Mam te kalki, ale do 1:35-Bison Decals wypuscilo DOSKONALY zestaw kalek do chorwackich czolgow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi