sfjontkofski Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Czy w wersjach D-3 Sztukasów montowano działka Bk37, czy to cecha wyłączna wersji G? Niby prosta informacja, a za diabła nie mogę nigdzie znaleźć. :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Po angielsku podpowiem: It was mounted on World War II Luftwaffe aircraft such as the anti-tank or bomber-destroyer versions of the Junkers Ju 87D-3 and G-2, Henschel Hs 129B-2/R3, Messerschmitt Bf 110G-2/R1-3, and others. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 O! Dziękuję! Wracam do grzebania, bo mam poważny dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Ale proszę mi tu kolegi nie wprowadzać w błąd! Ju-87D-3 były przerabiane na G-1, ale przeróbki nie ograniczały się tylko do podwieszenia gondoli z działkami, ale usuwano choćby uzbrojenie skrzydłowe, wyrzutniki bombowe i hamulce aerodynamiczne. Więc nie można powiedzieć, że były to D-3 tylko pełnoprawne G-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Dobra, to może ja napiszę po prostu z czym mam problem. Kupiłem Ju-87 G-2/D=3 Revella, zestaw "Tank buster" - http://www.ef3m.pl/files/Junkers.jpg Instrukcja podaje dwa możliwe schematy malowania: * wersja G-2 z działkami, malowanie jednolite RLM 71 (oznaczenie boczne S7+EN) * wersja D-3 bez działek, kamuflaż geometryczny RLM 71/70 (oznaczenie boczne T6+BM) Moim problemem jest to, czy da się w tym wypadku zjeść ciastko i mieć ciastko: zrobić Sztukę z działkami (bo to wygląda super), ale jednocześnie w kamuflażu i z numerem bocznym z wersji D-3 (bo to wygląda jeszcze bardziej super). Bo jeśli się nie da, to muszę polować na Academy. :( http://manuals.hobbico.com/rvl/80-4692.pdf - instrukcja dla zainteresowanych Edit -> http://homepage.eircom.net/~nightingale/stukavariants.html - według tej strony chyba muszę szukać Academy albo kleić po bożemu w jednolitym malowaniu RLM 71 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 A maluj jak chcesz człowieku. Twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 A potem wrzucę na modelworka i mi się oberwie po uszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 To niech ktoś Ci udowodni że taki nie latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 G-2 w dwubarwnym kamuflażu. G-1 w jeszcze bardziej fikuśnym wydaniu ;) G-2 Hansa Rudla, chyba najsłynniejszy przeciwpancerny Sztukas, też w dwubarwnym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 według tej strony chyba muszę szukać Academy albo kleić po bożemu w jednolitym malowaniu RLM 71 Jednolite malowanie jak je umiejętnie sfatygować potrafi być bardzo wdzięcznym tematem. Akurat z kamuflażem łamanym modeli jest sporo, a taki jednolity rodzynek naprawdę będzie wyglądał ciekawie i będzie się wyróżniał. Poza tym pilot tego samolotu też był niezłym wymiataczem. Fw Josef Blümel z 10(Pz.)/SG3 miał na rozkładzie 60 czołgów. Zginął w locie z 19 września 1944 r. Pośmiertnie odznaczony Krzyżem Rycerskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Niestety z umiejętnym fatygowaniem u mnie kiepsko. ;) Uznałem, że po prostu zacznę lepić z działkami, a o malowaniu zdecyduję jak przyjdzie czas malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi