SrebrnyKrzyz Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Dzień dobry ! Chciałbym zapytać Szanownych forumowiczów jaki U-boat wybrać na początek przygody z modelarstwem okrętowym ? Widziałem produkty Hobby Boss-a i czy one nadają się na pierwsze kroki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2014 Dzień dobry !Chciałbym zapytać Szanownych forumowiczów jaki U-boat wybrać na początek przygody z modelarstwem okrętowym ? Widziałem produkty Hobby Boss-a i czy one nadają się na pierwsze kroki ? O jakiej skali mówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SrebrnyKrzyz Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Dowolnej dobrej na sam począrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2014 Dowolnej dobrej na sam począrekNiespotykane podejście ale niech będzie - proponuję U-Booty z AFV w "350" . Na prawdę są przyzwoicie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SrebrnyKrzyz Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Dzięi chodzi mi oto,żeby się fajnie składał na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2014 Dzięi chodzi mi oto,żeby się fajnie składał na początekAFV to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Witam.Sam dopiero co wracam do modelarstwa.ale mam dobra rade.Jeżeli masz troche cierpliwosci to kup najbardziej skomplikowany model i dokup elementy fototrawionone a bedziesz mnial mnóstwo zabawy.dobra rada.nie polecam dzieciom zadelikatne elementy i zawiele pracy.Tylko dla dorosłych.chyba mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Witam.Sam dopiero co wracam do modelarstwa.ale mam dobra rade.Jeżeli masz troche cierpliwosci to kup najbardziej skomplikowany model i dokup elementy fototrawionone a bedziesz mnial mnóstwo zabawy.dobra rada.nie polecam dzieciom zadelikatne elementy i zawiele pracy.Tylko dla dorosłych.chyba mam racje? No nie do końca. Blaszki wymagają wprawy i pewnych narzędzi. Raczej poleciłbym zacząć od czegoś bez blaszek. A jak już to jakieś minimalne ilości. Ponadto zamiast w blaszki to lepiej na początku zainwestować w jakieś porządne narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Na pierwszy ogień weź sobie coś taniego i łatwego, AFV jest dobry ale jeżeli to Twoje pierwsze starcie z plastikiem to pewnie szkoda forsy Zlep sobie U-boota typ II z ICM-u, albo jego Revell-owski przepak. Skala też bardziej user friendly bo 1:144, części są większe i trudniej pogubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Można też spojrzeć na propozycję Flagmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2014 Można też spojrzeć na propozycję Flagmana.Oczywiście - miałem swego czasu U-boaty od Flagmana w ręku i całkiem przyzwoite modele. Za AFV przemawia jednak to, że są w nich dodatkowo małe blaszki z relingiem i jakimiś podstawowymi pierdołami - dla kogoś, kto chce rozpocząć tę modelarską zabawę to bardzo fajna propozycja I w sumie nie droga - ściągając dwa modele z zagranicy, koszty nie powinny przekroczyć 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Wal w ICM i zrób sobie typ II, masz do wybóru wersję wczesną i późną - dobry poligon na początek. Serio, tani fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi