Pawel90 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem tego oto modelu: I mam zamiar poprowadzić warsztacik tego modelu, ponieważ pewne rozwiązania które muszę w nim zastosować są dla mnie pewną nowością. Jak wiadomo - tygryski z tej serii produkcji miały zimmerit - a model go nie posiada, więc trzeba go dorobić - czy green stuff do tego się nada? Czy lepiej w ten dedykowany zimm od tamki inwestować? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 To wszystko zalezy od twoich umiejętności. Kiedyś próbowałem z GS-u robić próbę na Panterze. Rozwałkowałem go sobie na duży arkusz, potem wygniotłem zimm i jak GS był już twardy przycinałęm do wymiarów jakie były potrzebne. Sam efekt był dość ciekawy, ale go nie kleiłem. Moze jeszce uda mi się go gdzieś w pudle znaleźć to wrzucę ci fotkę. Jednak najlepiej to chyba dorwać jakąś szpachlę/masę wolnoschnącą i robić go na modelu. W każdym razie ja do swojego Tygrysa (Dragon 1/35) będę kupował żywiczny z Atak-u, nie chce mi się męczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Choć Tygrysy i inne kocury, to nie moja bajka, to może ten link pomoże, w zmaganiach z zimmeritem. Tylko że skala w tym filmie to 1/35 : https://www.youtube.com/watch?v=vFhcy75i3ZY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 najlepszy z miliputa, tylko w 1:48 i mniejszych trudniej osiagnać efekt niż w 1:35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts