Pawel90 Napisano 16 Grudnia 2014 Napisano 16 Grudnia 2014 Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem tego oto modelu: I mam zamiar poprowadzić warsztacik tego modelu, ponieważ pewne rozwiązania które muszę w nim zastosować są dla mnie pewną nowością. Jak wiadomo - tygryski z tej serii produkcji miały zimmerit - a model go nie posiada, więc trzeba go dorobić - czy green stuff do tego się nada? Czy lepiej w ten dedykowany zimm od tamki inwestować? Pozdrawiam Cytuj
bazylms Napisano 16 Grudnia 2014 Napisano 16 Grudnia 2014 To wszystko zalezy od twoich umiejętności. Kiedyś próbowałem z GS-u robić próbę na Panterze. Rozwałkowałem go sobie na duży arkusz, potem wygniotłem zimm i jak GS był już twardy przycinałęm do wymiarów jakie były potrzebne. Sam efekt był dość ciekawy, ale go nie kleiłem. Moze jeszce uda mi się go gdzieś w pudle znaleźć to wrzucę ci fotkę. Jednak najlepiej to chyba dorwać jakąś szpachlę/masę wolnoschnącą i robić go na modelu. W każdym razie ja do swojego Tygrysa (Dragon 1/35) będę kupował żywiczny z Atak-u, nie chce mi się męczyć. Cytuj
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Napisano 16 Grudnia 2014 Choć Tygrysy i inne kocury, to nie moja bajka, to może ten link pomoże, w zmaganiach z zimmeritem. Tylko że skala w tym filmie to 1/35 : https://www.youtube.com/watch?v=vFhcy75i3ZY Cytuj
author21 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 najlepszy z miliputa, tylko w 1:48 i mniejszych trudniej osiagnać efekt niż w 1:35 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi