Pawel90 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem tego oto modelu: I mam zamiar poprowadzić warsztacik tego modelu, ponieważ pewne rozwiązania które muszę w nim zastosować są dla mnie pewną nowością. Jak wiadomo - tygryski z tej serii produkcji miały zimmerit - a model go nie posiada, więc trzeba go dorobić - czy green stuff do tego się nada? Czy lepiej w ten dedykowany zimm od tamki inwestować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 To wszystko zalezy od twoich umiejętności. Kiedyś próbowałem z GS-u robić próbę na Panterze. Rozwałkowałem go sobie na duży arkusz, potem wygniotłem zimm i jak GS był już twardy przycinałęm do wymiarów jakie były potrzebne. Sam efekt był dość ciekawy, ale go nie kleiłem. Moze jeszce uda mi się go gdzieś w pudle znaleźć to wrzucę ci fotkę. Jednak najlepiej to chyba dorwać jakąś szpachlę/masę wolnoschnącą i robić go na modelu. W każdym razie ja do swojego Tygrysa (Dragon 1/35) będę kupował żywiczny z Atak-u, nie chce mi się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Choć Tygrysy i inne kocury, to nie moja bajka, to może ten link pomoże, w zmaganiach z zimmeritem. Tylko że skala w tym filmie to 1/35 : https://www.youtube.com/watch?v=vFhcy75i3ZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 najlepszy z miliputa, tylko w 1:48 i mniejszych trudniej osiagnać efekt niż w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi