Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Ok. lecę dalej - gąsienice gotowe i gąski na 2 części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Popraw przy kole napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Popraw przy kole napędowym. tam jest ta przerwa bo podzielone na 2. Jak będzie na stałe to nie będzie widać Nareszcie udało mi się uzyskać wymarzony efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Teraz super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Postępy robisz oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Postępy robisz oby tak dalej! Teraz super Dziękuję panowie za miłe słowa. Na koniec dnia wstępne przymiarki jak na końcu by to wyglądało No i przepraszam za jakość zdjęć bo z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Dziękuję panowie za miłe słowa. Na koniec dnia wstępne przymiarki jak na końcu by to wyglądało No i przepraszam za jakość zdjęć bo z telefonu A jakieś bambetle przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Za ostatnim kołem jednym powinna iść do góry a jest jeszcze jedno ogniwo na płasko. Nie spiesz się, powalczy jeszcze z tymi gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Ok ale jak je zabiorę to jest taki kłopot że jest dziura i nie mogę naciągnąć gąsek źle powalczę jednak. Co do bambetli to możliwe ale mało np. Jakiś tobołek karabin np. m1 carabine i jakiś amerykański hełm ale nie zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Czy to jest zdjęcie prawdziwego Thunderbolta czy jakis dobry fotoshop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 To spróbuj je po prostu podgiąć do góry tak aby łuk zaczynał się zaraz za kołem. Może to da radę. Co do zdjęcia to nie wiem, ale jak się okaże że tak to masz złe koła napędowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Witajcie. Bolączką większości modeli Shermanów Dragona, są niestety ( nie tylko ) włazy przednie w kadłubie. Za mocno przesunięte do tyłu, nie powinny opierać się o pierścień wieży. Poniżej na przykładzie wcześniejszego kadłuba M4A4, ale w tym modelu jest podobnie : ( zdjęcie zamieszczono tylko na potrzeby tego wątku ) Oczywiście Polski_Czołgisto, to nie Twoja wina, a Twoje wykonanie modelu bardzo dobre. Obserwuję z ciekawością postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Witajcie. Bolączką większości modeli Shermanów Dragona, są niestety ( nie tylko ) włazy przednie w kadłubie. Za mocno przesunięte do tyłu, nie powinny opierać się o pierścień wieży. Poniżej na przykładzie wcześniejszego kadłuba M4A4, ale w tym modelu jest podobnie : ( zdjęcie zamieszczono tylko na potrzeby tego wątku ) Oczywiście Polski_Czołgisto, to nie Twoja wina, a Twoje wykonanie modelu bardzo dobre. Obserwuję z ciekawością postęp prac. Dziękuję bardzo To spróbuj je po prostu podgiąć do góry tak aby łuk zaczynał się zaraz za kołem. Może to da radę.Co do zdjęcia to nie wiem, ale jak się okaże że tak to masz złe koła napędowe. Dzisiaj troche z tym powalczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampir Lestat Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Co do zdjęcia to nie wiem, ale jak się okaże że tak to masz złe koła napędowe. Ja tam specem nie jestem, ale wydaje mi się, że autor wątku odwrotnie skleił koła napędowe, albo pomylił zewnętrzny pierścień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Co do zdjęcia to nie wiem, ale jak się okaże że tak to masz złe koła napędowe. Ja tam specem nie jestem, ale wydaje mi się, że autor wątku odwrotnie skleił koła napędowe, albo pomylił zewnętrzny pierścień. No zgadza się - pomyliłem zewnętrzny pierścień poprawię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 No zgadza się - pomyliłem zewnętrzny pierścień poprawię to Czytaj uważnie instrukcje , bo z doświadczenia wiem ,że takie błędy potrafią psuć wszystko w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 (edytowane) nie jestem pewny czy dobrze przykleiłeś listwy boczne te nad gąsienicami obie krawędzie powinny być skierowane w sam projiekt bardzo fajny Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 No zgadza się - pomyliłem zewnętrzny pierścień poprawię to Czytaj uważnie instrukcje , bo z doświadczenia wiem ,że takie błędy potrafią psuć wszystko w przyszłości. Oj muszę uważać bo to już 2 bład w tym modelu.. Teraz walczę z zawieszeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 nie jestem pewny czy dobrze przykleiłeś listwy boczne te nad gąsienicami obie krawędzie powinny być skierowane w duł viewtopic.php?f=87&t=39496&hilit=m51+super+sherman&start=30 sam projiekt bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 ok w takim razie ja zrobiłem błąd w moim m4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Z ciekawości zapytam - czym będziesz malował? Pędzlem czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Z ciekawości zapytam - czym będziesz malował? Pędzlem czy aero? Aero ale tu pytanie jaką farbę polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 paktra a 30 ma fajny odcien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 paktra a 30 ma fajny odcien Dzięki ale wolałbym coś z palety model mastera albo Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Model Master 1711 Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi