KubaRo95 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Witam, Panterka to nowy wypust italerki aczkolwiek po otwarciu pudełka jedyna nowoscia od włoskiego producenta jest chyba tylko blaszka, dol wanny i wieza to italeri a góra gąski i detale to stary dragon. Mimo wszystko model bardzo lubie i zaliczam do tych udanych Pozdrawiam Kuba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Model ładnie wymalowany. Rażą po oczach trochę te srebrne narzędzia. Ja swoje maluje najpierw na czarno a potem metalizerem np. gun metal. Ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 No i na przyszlosc nie maluj czerwonych gasnic na pojazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Ok, narzędzia i gaśnica do poprawki : D Dzięki o takie wskazówki mi chodziło zakładając tą galerie. Pozdrawiam Kuba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 model bardzo mi się podoba ale niestety efekt psuja fatalnie położone kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Super Pantherka - co do kalek to proponowałbym "pomalować ich wnętrze , wypełnienie pomiędzy cyframi " ,ale to tylko sugestia jakby nie wyszło z kolorem to potem było by na mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Super Pantherka - co do kalek to proponowałbym "pomalować ich wnętrze , wypełnienie pomiędzy cyframi " ,ale to tylko sugestia jakby nie wyszło z kolorem to potem było by na mnie . wystarczy pod kalki dac sidolux a potem na kalki i film sie nie blyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezol83 Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Bardzo fajnie się ogląda, bardzo mi się podobają obicia są zrobione ze smakiem wsam raz, łądne malowanie i ładne błoto na kołach szkoda że na gąsienicach niema prawie w ogóle. O gaśnicy i o kalkach i narzędziach już wiesz. Do kalek polecam płyny ja stosuje Vallejo decal fix i decal soli cenowo są do przełknięcia a efekt naparwde dobry, ale plus oczywiscie lakier (satynowy lub sidolux). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 fenek """wystarczy pod kalki dac sidolux a potem na kalki i film sie nie blyszczy""" No tak ,ale mamy na myśli sytuacje obecną ;) P.S. Mistrzem nie jestem , mogę jedynie opisać mój sposób Ja używam Vallejo Decal Medium uzywam go i pod kalki i na kalki - . Przed położeniem kalek farba którą jest pomalowany model jest lekko błyszcząca (efekt sidoluxa , którego nie używam ) . Na końcu po weathringu itd. wszystko pokrywam lakierem matowym Humbrola z dodatkiem Thinnera tej samej firmy(rozcienczalnika ) mieszam dokładnie - Rozcieńczam go żeby się glutowaty efekt na modelu nie robił po nakładaniu - "osobiście" jestem zadowolony jeśli chodzi o efekt końcowy . Foty: mój model Sd.Kfz.139 Marder 1:72 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Tak więc jeśli teraz psiknąłbym sido na panterke, a póżniej mat lakier sprawa błyszczących kalek była by załatwiona czy lepiej zerwać kalki i ręcznie namalować numery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Jeśli o moją opinię chodzi - To powiem tak: Ciężko powiedzieć (ja (zanim nie znałem tematu "poprawne kładzenie kalek") w dwóch modelach pomalowałem przestrzenie między cyframi a potem walnąłem matem całość i było ok po tym zabiegu - z tym ,że ja maluje pędzlem więc nie było różnicy w odcieniu , wyglądzie ). Ja na Twoim miejscu Pozbył bym się jednak "Kalek" z numerami za pomoca pędzla z krótkim i twardszym włosiem nawilżajac "je" żeby nie popsuć malunków. Model bez nich tylko zyska . Fajne Malowanie itd. jakie wykonałeś na Nim niweluje ich brak . Przy Kolejnym modelu wykorzystasz porady co do kalek . Tyle ode mnie , może Mistrzowie z Forum doradzą co innego jak bardzo ci zależy na tych nr co by siE ostały na modelu a przy tym nie "rzucały się w oczy" - Pozdrawiam i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Co do płynów to właśnie używamy gunze z zielona nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 każdy sposób dający efekt jest dobry ja używam sido bo przy okazji mam bazę pod farby oleinę które wżarły by się w niezabezpieczone akryle na końcu oczywiście idzie mat ja bym nie zrywał kalek zęby nie ryzykować uszkodzenia powłoki przemaluj je farba błysk albo sido potem matem ewentualnie trochę przykurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Bardzo bardzo mi się podoba:?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi