wajtok Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Skonczylem... Jezeli ktos zainteresowany obejrzeniem warsztatu zapraszam tutaj warsztat Parę slow wyjaśnienia... Jest to mój 3 model helikoptera, ale pierwszy wykonany z otwartymi drzwiami i wnętrzem. Po raz pierwszy również pokusiłem się o małe przeróbki i dorobiłem parę rzeczy od podstaw. Jest to również pierwszy model który wykonałem na podstawie zdjęć ( mam tutaj na myśli malowanie ). Ocena własna: Pozytywy: 1. Ze go w ogóle skończyłem, bo napsuł mi kupę nerwów. 2. Bardzo dużo nowych rzeczy nauczyłem się robiąc ten model. 3. Wycięte boczne drzwi - bez popsucia całej owiewki. Negatywy: 1. Źle dobrane blaszki - nie do tego modelu 2. Popsułem kola, zmywając farbę 3. Gruba warstwa farby szczególnie w okolicach pasów, powstała przez wielokrotne poprawianie malowania. 4. Popsute szybki, matowe i z wgłębieniami od bardzo intensywnego polerowania. 5. Źle obciążony model - stoi niestabilnie z tendencja do unoszenia przedniego kola 6. Brzydko wykonane, pomalowane i przyklejone wycieraczki. 7. Łopaty wirnika nie wyprofilowane odpowiednio. Ale pomimo bardzo wielu wad i niedoróbek bardzo mi się podoba i ciesze się ze go zrobiłem. A teraz zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Oglądałem warsztat każdego dnia. No i przyznaję, że sporo kłopotów z nim miałeś. Mi jako amatorowi, nie wypada pisać na temat aspektów związanych z techniką. Ogólnie podoba mi się, zwłaszcza wykończenie w środku. Już to pisałem, ale się powtórzę- chętnie ściągnę na przyszłość pomysł z pomalowaniem Mi-2 w barwach polskiego pogotowia lotniczego. Czekam na kolejne Twoje warsztaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Gratuluję ukończenia modelu! Podoba mi się wykonanie i temat , bo uwielbiam wiatraki Nie myslałeś żeby go zwashować i pobrudzić troszkę? Ten egzemplarz z fotki na starcie Twojego warsztatu ma pięknie pobrudzone linie:) W każdym razie jestem jak najbardziej na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Obejrzałem warsztat. I powiem tak. Lekki wasz o jakimś ciemno-pomarańczowym kolorze by mu nie zaszkodził. Fajnie zbudowany, ale strasznie "surowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Model miły dla oka ale faktycznie delikatny wash nadał by mu więcej życia. Śledziłem relację i wiem że napsuł Ci wiele nerwów dlatego szacunek za jego skończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2015 ...Mi jako amatorowi, nie wypada pisać na temat aspektów związanych z techniką.... Czekam na kolejne Twoje warsztaty!... Ja tez jestem amatorem. I jeżeli o mnie chodzi to możesz pisać co chcesz na temat mojego modelu - po to przecież go pokazuje . A to czy ja się z Twoja opinia zgodzę, czy nie to już inna sprawa Także śmiało nie krepuj się... Gratuluję ukończenia modelu!Podoba mi się wykonanie i temat , bo uwielbiam wiatraki Nie myslałeś żeby go zwashować i pobrudzić troszkę? Ten egzemplarz z fotki na starcie Twojego warsztatu ma pięknie pobrudzone linie:) W każdym razie jestem jak najbardziej na tak Dziękuje, ja tez lubię helikopki - coś w sobie maja.... A wash - no cóż, szczerze mówiąc to nie pomyślałem o tym, chciałem go zrobić takiego ładnego czyściutkiego.... Ale niewykluczone, ze jak mi 'nerw' puści to coś pokombinuje w tym temacie... Obejrzałem warsztat. I powiem tak. Lekki wasz o jakimś ciemno-pomarańczowym kolorze by mu nie zaszkodził. Fajnie zbudowany, ale strasznie "surowy". Tak jak pisałem wyżej - możne kiedyś...... Model miły dla oka ale faktycznie delikatny wash nadał by mu więcej życia. Śledziłem relację i wiem że napsuł Ci wiele nerwów dlatego szacunek za jego skończenie Miły? Szkoda, ze nie widziałeś i nie słyszałeś tego co 'do niego i o nim mówiłem' jak mi 'nerw' psuł Ale nie ważne jak wygląda - ja to dumny jestem, ze go w ogóle skończyłem a nie pier.... dyknalem do kosza - bo taki stres i nerwy w moim wieku to zawalem grożą ... a podobno modelarstwo to przyjemność i relaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Gratuluję ukończenia. Oglądałem walki więc wiem co się tam działo. Wymień koła podwozioa głównego bo szkoda, żeby to tak zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi