Mirek66 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Witam , jakoś tak samo się zaczęło składać Trochę na temat modelu , wanna i tył kadłuba stara , nowa wieża i kadłub nie sprawiają miłego zaskoczenia w odtworzeniu detali które są mocno uproszczone . Do modelu zakupiłem [dzięki Bartku ] waloryzację firmy Legend . Kosz wieżowy jest piękny ale nie zastosuję go gdyż zamontowałem żywiczną wieżę która nie powala jakością odlewu ale bije na głowę detalem produkt Academy Na razie złożyć bryłę i położyć strukturę AP. Model ; Inspiracja ; Dodatek; I postęp prac ; Wszelka pomoc merytoryczna mile widziana Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Cześć Januszu ja nie narzekam tylko stwierdzam iż na dzisiejsze czasy detalem nie powala i wymaga sporo poprawek . Wcześniejszy model 4 według mnie został lepiej odwzorowany , co do Legenda jak pisałem jakość odlewu wieży czy kółek pozostawia też wiele do życzenia . Legend jest stary ale posiada odwzorowane prawidłowo śruby czy numeracje na skośnych pancerzach wieży . Gdybym nie miał żywicznej to bym majstrował przy zestawowej , co do jakości to jak w życiu raz lepiej raz gorzej . Friull już wypuścił gąski do 2D czy dajesz normalne ? Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 No, Friul jeszcze nie wydał nic do 2D, a traki od wcześniejszych Mk.2 do wersji Dor Dalet nie pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Tak myślałem , ale myślę iż zanim skończę model będą już dostępne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Bo jak już coś przerobić, to porządnie Podejrzewam, że przy takiej masie oryginalne gąsienice za długo by nie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Witam ,prace przy wieży praktycznie zakończone . Pozostało po dokładać parę kabelków ale to już po malowaniu . Wygląda to tak ; Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Wieża wygląda miodzio czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 A co to za biały droid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Detal na wieży znakomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Podziękował koledzy , biały bo jeszcze nie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Ale co to za cudo???antena?system obserwacji czy rzutnik holograficzny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Piękna merkava zapowiada się i do tego moja ulubiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Ale co to za cudo???antena?system obserwacji czy rzutnik holograficzny?? W tym temacie co nieco się rozpisaliśmy http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=42111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 W tym temacie co nieco się rozpisaliśmy http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=42111 I wszystko jasne-wiedziałem że na Ciebie można liczyć w tej kwestii -wyrozumiały jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Witam , po dość długiej przerwie udało mi się w końcu pomalować model . Do malowania użyłem farbki LF UA 036 Israeli Sandgrey 1982 z dodatkiem białego , drobnica oraz brezenty na koszach to Vallejo mi3eszane na oko . Połysk na modelu Tamiya błyszczy chyba jeszcze lepiej jak sido . Fotki nie za bardzo ale może następne będą lepsze . Oto co zdziałałem ; Zapraszam do komentarzy oraz uwag tych pozytywnych jak i negatywnych . Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Hehe Januszu okablowanie jest tylko jeszcze nie zapuszczone czarną emalią na 6 fotce dobrze widać , co do kółek to są pomalowane tylko gómiaki leżą z boku ,a na stalowych pociągnę jeszcze ołówkiem powierzchnie które stykają się z gąskami . Na razie dam jej odstać z dobę coby można było dobrze wziąć w łapki i działać dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Witam , to już jest koniec... Zapraszam do galerii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Dzięki Januszu , czasami się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi