Skocz do zawartości

Peterbilt 359 REVELL

tomekMMZ

Rekomendowane odpowiedzi

0cc70df4d47bab75med.jpg

postanowiłem przedłużyc rame

c282e8ce6abc86ebmed.jpg

fe4b48edc7e784bcmed.jpg

to jest to do czego chcialbym przyblizyc swoj model. u mnie bedzie mniejsza kabina sypialniana i dluga rama.

11bbb85e1f6c46a6med.jpg

tu przymiarka

556160f669047ac3med.jpg

i jeszcze postanowiłem opuscic go troszke. bylo ciezko ale sie udało. Położyłe lakier chociaz nie wiem czy zostanie do konca ten kolor.

teraz sie zastanawiam nad elementami takimi jak komminy i przedni zdezak jak je pochromowac ????

a tu male porownanie

9c9671a9193f7b3cmed.jpg

Probowales malowac Alcladem? Po Alsa tochyba najlepsza farba do "chromowania" czesci.

Probowales malowac Alcladem? Po Alsa tochyba najlepsza farba do "chromowania" czesci.

nie jeszcze. ale to jest do aerografu? jak tak to odpada poniewaz nie posiadam tego uzadzenia. maluje pedzlem lub lakiery w sprayu

Dziś troche przymiarek było. Znalazłem odpowiednie rurki na kominy tylko ten chrom musze zrobic.

d604858f02ebda32med.jpg

Rame chyba zostawie w takim kolorze jak jest teraz zeby sie odcinala od reszty - jak sadzicie? czy w kolor kabiny jechac? bo zaczynam powoli zmieniac koncepcje jaka przyjelem.

69bfe28300941569med.jpg

kominy jeszcze nie ustawione - troche leca. bede musial je podgac troszke. i zastanawiam sie nad przednim zderzakiem czy robic prostokatny czy tez ten oryginalny zostawic???

i to by mial byc ten alc107?

http://www.masterhobby.pl/images/alc107.jpg

Tak, to jest alclad. Bez aero nie podchodź. Jeśli nie masz aero kup w sklepie z lakierami samochodowymi puszkę speju "chrome silver" i jak dobrze przygotujesz powierzchnię to efekt nie będzie gorszy. Ja stosuję czasem z firmy "Car-Rep". Niektórzy polecają "Dupli-Color". Podkład najlepiej dać z tej samej firmy co by się nie pożarło.

no tak wlasnie mialelm poamlowac w kolorze kabiny. a gdzie taki lakier dostac?? castorama?? bo w lakierniczym co ja kupuje spraye to nie maja takiego

Sklepy motoryzacyjne?

Sklepy motoryzacyjne?

tak niestety w Mińsku Maz sa dwa sklepy modelarskie ale lepeij nic nie mowic na ich temat. wiec jesli chodzi o lakiery kupuje w sklepie lakierniczym gdzie dorabiaja lakiery. ostatnio dorabialem spray do hummera i puszka 275ml kosztowala mnie 50zł. wydaje mi sie ze to nie maly koszt. kupilbym aerograf ale nie mam gdzie nim malowac, poniewaz mam dwoje malych dzieci i 3 pokoje w mieszkaniu wiec odpada malowanie w mieszkaniu. sprayem maluje w piwnicy - warunki nie sa rewelacyjne no ale innych narazie nie bede mial poki sie nie pobuduje.

to jest spray do wysokich temparatur. dobrze widze?a mozna go bezbarwnym malowac? bo raz kupilem w casto i jak polozylem bezbarwny to niby chrom zrobil sie czarny a jak nie kladlem bezbarwnego to znowu chromowy byl miekki i jak sie go dotykalo to zostawaly slady i nie wiem co z tym koksem teraz