tomekMMZ Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Witam. Chcialem pokazac prace nad moim Peterbiltem. Postanowiłem zrobic to troche inaczej. Jest to model to prob i testow. Jak cos to prosze o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 postanowiłem przedłużyc rame to jest to do czego chcialbym przyblizyc swoj model. u mnie bedzie mniejsza kabina sypialniana i dluga rama. tu przymiarka i jeszcze postanowiłem opuscic go troszke. bylo ciezko ale sie udało. Położyłe lakier chociaz nie wiem czy zostanie do konca ten kolor. teraz sie zastanawiam nad elementami takimi jak komminy i przedni zdezak jak je pochromowac ???? a tu male porownanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Probowales malowac Alcladem? Po Alsa tochyba najlepsza farba do "chromowania" czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Probowales malowac Alcladem? Po Alsa tochyba najlepsza farba do "chromowania" czesci. nie jeszcze. ale to jest do aerografu? jak tak to odpada poniewaz nie posiadam tego uzadzenia. maluje pedzlem lub lakiery w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 i to by mial byc ten alc107? http://www.masterhobby.pl/images/alc107.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Dziś troche przymiarek było. Znalazłem odpowiednie rurki na kominy tylko ten chrom musze zrobic. Rame chyba zostawie w takim kolorze jak jest teraz zeby sie odcinala od reszty - jak sadzicie? czy w kolor kabiny jechac? bo zaczynam powoli zmieniac koncepcje jaka przyjelem. kominy jeszcze nie ustawione - troche leca. bede musial je podgac troszke. i zastanawiam sie nad przednim zderzakiem czy robic prostokatny czy tez ten oryginalny zostawic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 i to by mial byc ten alc107?http://www.masterhobby.pl/images/alc107.jpg Tak, to jest alclad. Bez aero nie podchodź. Jeśli nie masz aero kup w sklepie z lakierami samochodowymi puszkę speju "chrome silver" i jak dobrze przygotujesz powierzchnię to efekt nie będzie gorszy. Ja stosuję czasem z firmy "Car-Rep". Niektórzy polecają "Dupli-Color". Podkład najlepiej dać z tej samej firmy co by się nie pożarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Witam. Projekt ciekawy, chociaż nie w moim stylu. Ale ja bym raczej ramę w kolorze kabiny dał. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Pojedż z ramą w kolorze kabiny. Tak jak jest teraz wygląda jak nie malowana. Bardzo ciekawy projekt. Powodzenia. Tak wyglądają części pomalowane tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 no tak wlasnie mialelm poamlowac w kolorze kabiny. a gdzie taki lakier dostac?? castorama?? bo w lakierniczym co ja kupuje spraye to nie maja takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 no tak wlasnie mialelm poamlowac w kolorze kabiny. a gdzie taki lakier dostac?? castorama?? bo w lakierniczym co ja kupuje spraye to nie maja takiego Sklepy motoryzacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Tak , sklepy z lakierami samochodowymi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Sklepy motoryzacyjne? tak niestety w Mińsku Maz sa dwa sklepy modelarskie ale lepeij nic nie mowic na ich temat. wiec jesli chodzi o lakiery kupuje w sklepie lakierniczym gdzie dorabiaja lakiery. ostatnio dorabialem spray do hummera i puszka 275ml kosztowala mnie 50zł. wydaje mi sie ze to nie maly koszt. kupilbym aerograf ale nie mam gdzie nim malowac, poniewaz mam dwoje malych dzieci i 3 pokoje w mieszkaniu wiec odpada malowanie w mieszkaniu. sprayem maluje w piwnicy - warunki nie sa rewelacyjne no ale innych narazie nie bede mial poki sie nie pobuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 to jest spray do wysokich temparatur. dobrze widze?a mozna go bezbarwnym malowac? bo raz kupilem w casto i jak polozylem bezbarwny to niby chrom zrobil sie czarny a jak nie kladlem bezbarwnego to znowu chromowy byl miekki i jak sie go dotykalo to zostawaly slady i nie wiem co z tym koksem teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 O bezbarwnym nic nie wiem, ale przed chwilą już suchą część pomalowaną tym chromem mocno przytarłem palcami i nic na nich nie zostało. Schnie szybko. Po 20 min już suchy. To spray do tuningu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 dzieki za porade duzo lepiej wyglada w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Na zdjęciach się ładnie prezentuje - co to za kolor? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 kolor ze spreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 I wszystko jasne a to źle? Czy co bo nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Messer pytał jaki to kolor. Teraz już wie .... Więc wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekMMZ Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Jak będę szedl do piwnicy to wezme korek i napisze. Napewno z motipu a jaki to nie pamietam teraz a do piwnicy niechce mi sie iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Teraz kolorek zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi