krzysiek1990rtk Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Mam pytanie Jak w miarę równo wyryć linie podziału na samolotach w 1:350? W zestawowym arado do graf spee 1:350 academy mam wypukłe linie podziału. Czym było by najlepiej je wyryć i jak to zrobić żeby było w miarę prosto? Żyletka, igła skalpel ? Kompletnie nie wiem czego użyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 W tej skali żadnych linii podziałowych. Stery owszem. Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek1990rtk Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 czyli mam tylko zeszlifować wypukłe linie podziału? słifaśna fotka skrzydełek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Wiesz, linia podziału blach, odtwarzana przez producenta zestawu nie ma z rzeczywistością wiele wspólnego już w skali 1/48, a co dopiero w 1/350. Blacha na styk, szpara rzędu milimetra. Podziel to przez 350...Jeśli się już upierasz mieć podziały blach na tym mikromodelu, to spróbuj drapać delikatnie linie na już pomalowanym i polakierowanym modelu. Ryska wzmocniona washem będzie i tak przeskalowana, ale chyba nic lepszego nie wymyślisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts