kalisz76 Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Witajcie. Następna diorama jaką wykonałem dłuższy czas temu. Proszę być wyrozumiałym dla tła zdjęć, o które za bardzo nie dbałem jeszcze wtedy. Miłego odbioru. Ps. Jedna z moich dioram jest do obejrzenia w dziale lotniczym pod tytułem Wildcat i Hellcat - 1:48. created by Cytuj
Mierzu Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Czy " gdzieś pod Berlinem" sowieci nie stosowali na czołgach ( konkretnie na wieżach) oznaczeń w postaci białych pasów? Zakładając, że określenie "gdzieś pod Berlinem" tyczy się operacji berlińskiej. Cytuj
kalisz76 Napisano 8 Lutego 2015 Autor Napisano 8 Lutego 2015 Czy " gdzieś pod Berlinem" sowieci nie stosowali na czołgach ( konkretnie na wieżach) oznaczeń w postaci białych pasów? Zakładając, że określenie "gdzieś pod Berlinem" tyczy się operacji berlińskiej. Szczerze mówiąc nie wiem, bo nie zagłębiałem się w kwestie historyczno-konstrukcyjne. Powiedzenie "Gdzieś pod Berlinem, wiosna 1945" jest moim wymysłem bez sprawdzania czy ma jekiekolwiek pokrycie z rzeczywistością. Kiedyś pewien znawca realnych 34-rek powiedział mi, że ten model był produkowany po wojnie, na co ma wskazywać położenie czap wentylatorów na wieży. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Na II wojennych to ja się mało znam, ale czy ta trzy-czwórka powinna mieć na wieży wymalowaną gwiazdę i to lotniczą w obwódce (jak się ogląda kroniki to raczej ruskie tanki mają tylko symbole i trzycyfrowe numery) te Szkopy to jakieś ciemne są, mają Ruskich na tacy (poza tankiem) to zamiast ich wystrzelać to skradają się z Panzerfaustem i Panzerschreckiem, a tak poza tym to jak ci biedni Ruscy do tego zaryglowanego na głucho czołgu tą amunicję załadują Dioramka super zrobiona ale mało realna.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
kalisz76 Napisano 9 Lutego 2015 Autor Napisano 9 Lutego 2015 Na II wojennych to ja się mało znam, ale czy ta trzy-czwórka powinna mieć na wieży wymalowaną gwiazdę i to lotniczą w obwódce (jak się ogląda kroniki to raczej ruskie tanki mają tylko symbole i trzycyfrowe numery Ruscy malowali takie gwiazdy też na czołgach. Cytuj
kawalek74 Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Bardzo fajna diorama, mam nadzieję że praca jaką włożyłeś w tą dioramę sprawia Ci radość gdy spoglądasz na efekt (bo o to chyba chodzi). Jest Super bez analizowania szczegółów oznaczeniowo - kolorystycznych, ale najbardziej podoba mi się mur, choć mam małe zastrzeżenia co do gruzu w wyrwie (za dużo koloru czerwonego) spróbuj jeszcze miejscami dodać szarego imitującego resztki zaprawy. :-) Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Ale może sie skradają z takim panzerfustem bo myśleli że czołg z załogą w środku a obok piechota? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi