MichalZ Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Witam,po długiej przerwie zabieram się za taki o to model , Do M 16 planuj dołożyć big ed-a (w sumie najważniejsze szczegóły klamry czy zegary ,szczegóły silnika ,bo mimo wszystko dragon nie jest złym modelem) ,oraz 4 lufy do karabinu cal.50 od abera ,czyli takie coś : W zestawie dane jest takie oto malowanie (te które mnie interesuje najbardziej) oraz kalkomania : Zamysł na model jest taki,kolejny pojazd w malowaniu 1.D.panc, gen.Maczka, będę wzorował się na zdjęciu ,oraz na wszystkich sugestiach które mam nadzieję,się pojawią, ja posiadam tylko jedno zdjęcie tego pojazdu o takie : Pracę na pewno nie pójdą tak szybko jak przy sexton-ie , mam nadzieję jutro w godzinach wieczornych dać pierwszą aktualizację z postępów przy M 16. In boxu nie daje gdyż model kilka lat już ma, ewentualnie dla tych którzy nie znają modelu,zawartość pudełka można obejrzeć tu http://www.mojehobby.pl/products/M16-Multiple-Gun-Motor-Carriage.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Chętnie poobserwuję Twoją pracę. Też miałem się za niego wziąć,jednak wybrałem Tygrysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 bardzo wdzięczny temat. Jakiś czas temu zrobiłem takiego tylko w 1:76. oczywiście to zapewne znasz ale.... http://www.primeportal.net/apc/gunther_neumahr/m16_half-track/ http://www.primeportal.net/tanks/rob_tittle/m16_half-track/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Witaj mam pytanie gdzie ci się udało na być ten model???. Będę obserwował temat. Ps. Sexton bardzo ci ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Witam,model jakiś rok temu kupiłem na znanym portalu aukcyjnym, czasami się jeszcze tam pojawia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Tak myślę że dobrze by było jak byś wymieniła M2 12,7mm na te z Tasca. Są niesamowite w detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Model jest fajny. Sam mam taliego w planach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Chętnie będę obserwował zmagania;) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Super kolejny polonik, co prawda nie moja skala, ale pojazd przedni. Zasiadam i obserwuję zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Fakt,można by podmienić M2 na te z tasci,ale są trudno dostępne i w sumie tak osobno to chyba tylko bez pośrednio z strony producenta kupić można ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Witam,pierwszy postęp prac, przednie koła,elementy zawieszenia , koła itp:. Udało się też zbudować silnik i dołożyć dedykowane blaszki z eduarda ,wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Witam, Kolejny etap zmagań z M16, dziś zajmowałem się podwoziem , montaż wózków : Oraz tutaj,już całe skończone podwozie ,tak o to wygląda,silnik oraz koła nie przyklejone : Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Świetne tępo tak trzymaj. Jak ze składalnością w tym modelu ???. Też muszę gdzieś dorwać ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Składalność na 6+ , naprawdę dobrze się to lepi ,i przy dobrym patencie założenie gąsienic to banał .Być może zaprezentuje jeszcze dziś kabinę kierowcy,Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Świetnie . Cały czasz obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Witam raz jeszcze dziś, ruszyłem w nadwozie, poszły pierwsze elementy metalowe do silnika, przerobiłem nieco ściankę na której jest deska rozdzielcza ,wyszło to tak : I na dziś kończy się to tak : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 I to lubię świetnie idzie. Gdzieś kiedyś czytałem że ta wieżyczka z 4 X M2 12,7mm ma coś nie tak chodzi o brak detali i wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Jako kolejny podglądacz "zazdraszczam" dysponowania tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Witam Gdzieś kiedyś czytałem że ta wieżyczka z 4 X M2 12,7mm ma coś nie tak chodzi o brak detali i wymiary. Co do wymiarowości to nie wiem,o tym nie słyszałem ,ale fakt faktem ,mało detali jest na wieżyczce ,eduard na szczęście tą kwestie trochę naprawia ,największym problemem są same "pięćdziesiątki", będę w nich wymieniał lufy (pokazane na początku tematu) , ale reszta zamek itp:. wygląda to dosyć biednie . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Witam, dziś marne postępy ale dokładne : Popracowałem nad klapami silnika , zamysł jest taki by strona po której jest sporo metali była wyeksponowana , podniesiona klapa,zaś po drugiej stronie będzie zamknięta (klapy metalowe z zestawu eduarda) : Popracowałem nad deską rozdzielczą : Oraz przymiarka : I jeszcze zrzut na komorę silnika,być może co nieco jeszcze tam dojdzie : Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Będe dopingował ja mam zrobiony ten model w tym malowaniu na bazie TAMYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Świetnie ci idzie. Bardzo dobra waloryzacja i już nie mogę się doczekać malowania. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Powiedz jak spasowanie blaszek? Za jakiś czas będę męczył wersję z armatą na pace i zestaw Voyagera więc ciekaw jestem jak się tobie pracuje z tymi blachami. Rozumiem, że tak jak w innych zestawach Dragon dał obciążone koła na przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Tak,koła na przodzie są obciążone, spasowanie blach na 9.5/10,w sumie dziś będzie najważniejszy test bo spasowanie maski. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Witajcie. Michał - zasiadam z Pepsi i obglądam z zapartym tchem. Mam go rozgrzebanego. Coś mi nie poszło z montażem chłodnicy i wentylatorem. Wydaje mi się, że to Dragon popełnił błąd w instrukcji, choć jest to bardzo prawdopodobne, że i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi