Bajda Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Witam. Najsampierw chciałbym przywitać całą ekipę niniejszego forum, gdyż jestem tu nowym użytkownikiem. Model za który się zabrałem pochodzi ze "stajni" Italeri. Jest to mój drugi w życiu model ciężarówki. Jako, iż pierwszy nie wyszedł tak jak ja tego chciałem, postanowiłem spróbować jeszcze raz. Auto na którym się wzoruje pochodzi z firmy Miąsko-Trans. Na chwilę obecną poskładałem ramę i wstępnie ponawiercałem dziury na prowadnicach siodła, oraz zacząłem pracę nad silnikiem i praktycznie skończyłem skrzynię. Rama: Blok silnika oraz Skrzynia. No i właśnie co do skrzyni, na początku wyszlifowałem łączenia, następnie podorabiałem jakieś tam nakrętki, śrubki, oraz alternator i dwie skrzyneczki. Kolejno została ona pomalowana srebrzanką i na końcu okablowana. Kolektor, rury dolotowe oraz turbiny. (Pierwsza warstwa srebrzanki.) No i na koniec kolor farbki, która zostanie wykorzystana do pomalowania ramy. Oczywiście, liczę na wasze rady oraz uwagi, szczególnie tych bardziej zaprawionych w "boju". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Witaj na forum . Fajnie, ze pojawil sie nowy watek z ciezarowka. Ta nazwa "Miasko" to prawdziwa nazwa firmy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Witaj na forum . Fajnie, ze pojawil sie nowy watek z ciezarowka. Ta nazwa "Miasko" to prawdziwa nazwa firmy ?? Oczywiście, widać to na pierwszym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Rzeczywiscie . Dopiero teraz jak sie tak dokladniej przyjzalem widze logo firmy. Nic, powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 Dzięki. ;) Ogólnie dziś zająłem się silnikiem. Spędziłem nad nim trochę czasu i nawet jestem z niego zadowolony. Kilkanaście przekleństw poleciało, gdy kolektor nie chciał spasować się z blokiem silnika, lecz na szczęście jakoś się udało. Przy okazji wstępnie pomalowałem części chłodnicy, coby jutro było się za co wziąć. Oraz części chłodnicy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 Prace cały czas idą do przodu. Przez dwa dni udało się nawiercić więcej dziur w ramie, ażeby to wyglądała tak jak realna, zrobić okablowanie oraz poprzyklejać większość osprzętu. Silnik został już wklejony, chłodnica również, więc można powiedzieć, że teraz to już tylko z górki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Na razie bardzo fajnie ci to idzie tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Rama ladnie wyglada, ale przednie zawieszenie masz za wysoko. Powinno byc o jakies 3 mm nizej, albo na rowni z tylnym. Blad Italeri, ktorego praktycznie nikt nie poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Witaj w "garażu" Niezle Ci idzie. A czy masz już z górki-- no nie wiem, zawsze uważałem że kabina jest trudniejsza od ramy. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Ja pierwszy raz sklejam Scanie R620 i myślę że z górki to będzie jak zostanie ostatni element całości do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 No po sklejeniu kilku trucków to nie po sklejeniu ramy można powiedzieć że już z górki ale po sklejeniu kabiny... Rama może wyjść perfekt a na kabinie możesz zaliczyć wpadkę i wtedy idzie wszystko w łeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Nieźle to wszystko wygląda, rama, silnik, okablowanie, tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki Panowie. Od wczoraj męczę ten model i jak na ten moment wydaje się być skończony, pozostało podorabiać ostatnie naklejki, kilka kabelków oraz inne duperela upiększające. Wszystko przedstawiam ogólnie, więc teraz od pauz wymienie to co od wczoraj zrobiłem: -Osłona silnika (z tektury, lecz wyszła całkiem przyzwoicie ) -poskładanie kabiny -lakierowanie -jakieś tam wzorki na fotelach -Naklejki na kabinę -i inne pierdołki Błotniki Fotele Wnętrze osłona silnika Ogólnie całość Zdjęcia trochę nie za dobre, ale trzeba to wybaczyć. Lakier na żywo wygląda o niebo lepiej, lecz wiadomo jak to przy sztucznym oświetleniu bywa. Jak podorabiam ostatnie rzeczy, to wezmę merca gdzieś w plener i do galerii. Poprzedzając wasze pytania co do lakieru na zderzaku, jest on specjalnie tak podrapany gdzie nie gdzie, ponieważ w końcu to pojazd, który porusza się po budowie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 W 5 dni... wykonałeś kawal roboty, szare spody trzeba było zrobić matowe, jak dla mnie fajny, oryginalny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 W 5 dni tego actrosa składać to rekord chyba i jeszcze z takim efektem -wyszedł elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Niestety widać pośpiech na niektórych elementach Rekord jest, ale po co się tak śpieszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Dzięki, lecz ja broń Boże nie ustanawiałem jakiegoś rekordu. Po prostu nudziło mi się a jako iż mam ferie to siedziałem nad nim od rana do nocy i jakoś to szło. Co do tych niektórych elementów, to ja sobie je teraz powolutku poprawiam i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Pieknie wyszedl, tylko jak kabine masz otwarta, to gdzieniegdzie widac niebieski plastik, szkoda ze tego niedomalowales, ale generalnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Zapraszam serdecznie do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=47969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi